На редовното си заседание днес правителството ще приеме и изцяло

...
На редовното си заседание днес правителството ще приеме и изцяло
Коментари Харесай

Линията на бедност у нас става 504 лева за 2023 година

На постоянното си съвещание през днешния ден държавното управление ще одобри и напълно нов лист с републиканските пътища, за които се събира толтакса. Служебният министър на превоза Христо Алексиев предложи нарастване на толтаксите за непознатите превозвачи и намаляване за нашите преди месец.
  
Служебното държавно управление ще освободи бутилирана питейна вода от държавния запас по искане на регионалния шеф на Пловдив за жителите на общините от Карлово и Марица, потърпевши от наводненията. Преди дни жителите на засегнатите обитаеми места с оплакаха от изострен дефицит на питейна вода.
 
Новият по-висок размер на линията на беднотия за идната година  - от 504 лв., ще одобри служебното държавно управление. Увеличението с 22 на 100 по отношение на тазгодишният ѝ размер би трябвало да покрие по високата насъбрана инфлация, пресметна преди дни служебният обществен министър.
 
Решението подсигурява, че и месечните обществени помощи на над 700 хиляди хора  с увреждания от началото на идната година ще са в по висок размер, който е законово привързан с прагът на беднотия.

Промени ще се създадат и във към този момент одобрения  брой на одобряваните за образование студенти и докторанти в държавните висши учебни заведения за актуалната академична година.
 
Предвидено е също отпущането на  хуманитарна помощ на Украйна. По бюджета на ЦИК ще се провиснал в допълнение средства.
За утвърждение са импортирани и промени в Наказателния кодекс и в Наказателно-процесуалния кодекс.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР