На редовната си сесия днес, Общински съвет Банско одобри нова

...
На редовната си сесия днес, Общински съвет Банско одобри нова
Коментари Харесай

Банско с нова наредба за чистотата

На постоянната си сесия през днешния ден, Общински съвет Банско утвърди нова Наредба за поддържане и запазване чистотата и ръководство на отпадъците на територията на община Банско.
Съветниците поддържаха единомислещо предлагането на кмета Иван Кадев да бъде употребена опцията община Банско да кандидатства за финансиране на ограничения за предварителна защита от Covid-19 със средства, насъбрани по чл.64 от Закона за ръководство на отпадъците. Със сумата от 49 536 лева ще бъдат платени и поддържани в продължение на една година 17 бр. термални екрани за всички учебни заведения и детски градини в общината и термална рамка в общинската администрация.
Над 100 индивида от община Банско, които са отвън услугите на Домашния обществен патронаж, към този момент половин година получават помощ „ Топъл обяд ”. Според решението на общинските съветници, хората в потребност ще продължат да получават тази помощ като „ локална активност ”, след утвърждение на план за непосредствено финансиране по стратегия ”Топъл обяд ”.
Съветниците утвърдиха и разработване на Подробен устройствен план в с.Места с отреждане „ за промишлено дружество ”. С това решение се основава опция да бъде построено дружество за преправяне на дървесина, в което ще бъдат открити нови работни места за хората от региона.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР