На редовна национална конференция на мюсюлманското вероизповедание ще бъдат избрани

...
На редовна национална конференция на мюсюлманското вероизповедание ще бъдат избрани
Коментари Харесай

Мюсюлманите избират главен мюфтия и Висш мюсюлмански съвет

На постоянна национална конференция на мюсюлманското изповедание ще бъдат определени основен мюфтия и ръководител и членове на Висшия мюсюлмански съвет.

Досегашният основен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи още веднъж е претендент за поста. За ръководител на Висшия мюсюлмански съвет още веднъж е препоръчан Ведат Ахмед. И за двата поста се чакат и други кандидатури, които ще бъдат гласувани от делегатите. Ще бъдат направени и промени в Устава, свързани с опцията за онлайн конференции.

Конференцията се организира в зала 1 на НДК с присъединяване на 1000 делегати и доста посетители, измежду които водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и посланичката на Турция у нас Айлин Секизкьок. Най-висшият конгрес на мюсюлманите в България се организира на всеки пет години.

На въпрос какви са настройките за нов основен мюфтия на мястото на досегашния Мустафа Хаджи, който бе избран отново и през 2016 година, основният секретар на мюсюлманското вероизповедание Джелал Фаик сподели пред БГНЕС, че през петгодишния си мандат основният мюфтия се е справил ужасно, тъй че настройките са поддръжката да бъде за него.

По Устава на мюсюлманското вероизповедание основният мюфтия има 5-годишен мандат и може да бъде избран отново неведнъж, без ограничавания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР