На редица места по света се подновяват някои дейности, преустановени

...
На редица места по света се подновяват някои дейности, преустановени
Коментари Харесай

ЕС отваря външните си граници за пътници от сигурни страни

На редица места по света се възобновяват някои действия, прекратени поради ковид. Отварят се редица обекти и граници като следващ стадий от облекчение на ограниченията за изолираност, въведени поради пандемията, съобщи Франс прес.

От през днешния ден Европейски Съюз отваря външните си граници за пасажери от страни, дефинирани като "сигурни ". Вчера Съветът на Европейски Съюз утвърди доброволен лист с тези "сигурните " непознати страни и това са Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай.

Облекченията ще засягат и жителите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Списъкът ще се обновява на всеки две седмици.

40% от инфектираните с ковид в италиански град са били без признаци

В Европа Гърция отваря всичките си летища за интернационалните полети. Разрешава се и влизането на задгранични фериботи в гръцки пристанища. Премахват се и рестриктивните мерки за влизане в страната през сухопътните граници за идващи от Албания, Република Северна Македония и Сърбия. В Нидерландия се отварят обществените домове.

В Турция и Белгия се отварят киносалоните и театрите.

В Австрия се отварят кината и се позволяват културни събития с аудитория до 250 души.

Испания и Португалия отварят сухопътната си граница.

Съединени американски щати записаха над 1100 смъртни случая от ковид за 24 часа

В Париж се отварят музеите Център Помпиду и Гран Пале. Пак във френската столица е очакван музикален митинг на диджеи против решението да не се отварят нощните заведения и да се анулират фестивалите. В Освиенцим се отваря музеят на Аушвиц-Биркенау.

В Република Македония интернационалното летище в Скопие и летището в Охрид възобновяват работа. В Хърватия се позволява от през днешния ден събирането на до 300 души в затворено помещение и до 500 навън.

Отвъд Атлантика в Ню Йорк ще бъдат отворени за къпане общинските плажове в Ню Йорк - Кони Айлънд и Рокауейз.

В Азия в Тайланд учениците се връщат в учебно заведение, само че за някои се планува да се продължи отдалеченото образование. Отваря се и японският увеселителен парк Токио Дисни.

В Грузия се отварят границите и всевъзможни действия за туристите.

В португалската столица Лисабон обаче още веднъж се връща изолацията за жителите на северното предградие поради увеличение на случаите на болест в избрани зони.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР