На разположение на Лайф ру са попаднали материали от ноемврийска

...
На разположение на Лайф ру са попаднали материали от ноемврийска
Коментари Харесай

Собственикът на автобуса убиец от руската столица е пускал в движение коли без спирачки

На разположение на Лайф ру са попаднали материали от ноемврийска инспекция на Мострансавто, която е била извършена от инспектори на ГИБДД. От резултатите излиза наяве, че и ръководителите на предприятието, и управляващите в Подмосковието едва са направлявали сигурността на пътническите транспорти. Следователите сега обясняват за какво рейсът ЛиАЗ е нахлул в подлез на метростанцията „ Славянски булвар “. По пътя си той сгази смъртоносно четирима души и рани над десетима. Автобусът е благосъстоятелност на регионалното дружество " Мострансавто ". Изясни се, че подмосковните управляващи едва са се интересували от обстановката в Мострансавто. По данни на Лайф ру, неотдавна предприятието е било навестено от комисия от ГИБДД.

Резултатите от инспекцията са печални: рейсовете ЛиАЗ са превозвали пасажери, до момента в който са имали съществени неизправности, в това число и проблеми със спирачните уредби.

Следствието работи сега по две съществени версии: техническа нередовност на колата и човешки фактор. В изгода на версията за нередовност приказват материалите от ноемврийската инспекция, подписани от старшия контрольор на ГИБДД за Московска област.

Там се споделя, че няколко рейса на Мострансавто са били пускани в придвижване с неизправности, при което експлоатирането на колите е неразрешено. Както излиза наяве от документите, един от рейсовете ЛиАЗо на предприятието, с номер ЕУ745, е бил пуснат да се движи по линия с неизправна спирачна уредба. Други коли, упоменати при инспекцията, или са били нелегално преоборудвани, или ненапълно окомплектовани.

Инспекторът, провел инспекцията, също написа, че минимум три рейса не са минали в точния момент механически обзор.

Версията за неизправните спирачки бе подкрепена и от самия водач на рейса, 58-годишният Виктор Тихонов. Той към този момент е арестуван и разпитан.

По данни на източник от Мострансавто, авариралият рейс с марка ЛиАЗ е вкаран в придвижване през 2016 година, експлоатира се от началото на 2017 година. Никакви недоволства на водачи по отношение на техническото му положение не е имало.

Източникът от Мострансавто въпреки всичко означи, че претенциите на ГИБДД по отношение на неизправността на спирачната уредба може да са обективни. При това той не съумя да изясни, по какъв начин нередовен рейс се е оказал по маршрута. Също повдигат се въпроси по отношение на дейностите на служителите в подмосковното държавно управление, които очевидно не са направлявали обстановката в държавното дружество.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР