На работно събрание в град Петрич бяха разгледани инициативи за

...
На работно събрание в град Петрич бяха разгледани инициативи за
Коментари Харесай

В Петрич взимат спешни мерки за обезопасяване на рисков пътен участък

На работно заседание в град Петрич бяха прегледани начинания за понижаване на риска от съществени пътни произшествия в сектора сред метан станцията и железничкия прелез в града. В срещата участваха представители на общинската администрация в Петрич, Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ), Областното пътно ръководство на Благоевград и „ Пътна полиция “.

По време на полемиката бе конкретизирано, че този сектор не е част от общинската пътна мрежа , а се ръководи от АПИ, като принадлежи към републиканския път Ново Делчево-Петрич.

Според информация от „ Пътна полиция “, за интервала от 1 януари предходната година до 31 октомври тази година на този сектор са се случили 22 произшествия с трима починали и 17 съществено ранени. Причините за тези произшествия са свързани с висока скорост и рискови маневри при изпреварвания. Община Петрич акцентира, че е неотложно предприемането на бързи дейности за понижаване на риска от пътни катастрофи в региона.

В кратковременен проект общината възнамерява въвеждането на разнообразни ограничения, като слагането на релефна хоризонтална маркировка на четири рискови места, потреблението на двойна непрекъсната хоризонтална пътна маркировка в бяло и алено , с отчасти монтиране на раздели от невисок вид по средата на пътя, ограничение на скоростта до 70 км/ч и слагане на указателни табели за измененията в организацията на придвижването.

Общината също се ангажира да приготви план за препоръчаните ограничения, който ще бъде показан за координиране и утвърждение пред Областното пътно ръководство в Благоевград.

В дълготраен проект общината възнамерява построяването на местни пътни платна , които да обезпечат достъп до крайпътните обекти . За този план ще бъде направена подробна документи, и ще се търси координиране с Агенцията за пътна инфраструктура. Тази самодейност е допустима с помощта на към този момент настоящия Общ организационен проект на община Петрич, показват от общинската администрация.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР