На работна закуска пред 50 посланици и дипломати министърът на

...
На работна закуска пред 50 посланици и дипломати министърът на
Коментари Харесай

Ангелкова събра на работна закуска 50 посланици

На работна закуска пред 50 посланици и дипломати министърът на туризма Николина Ангелкова показа програмата на ведомството за идната година, когато е българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Първото събитие от най-високо равнище ще е през февруари - среща на министри от страните членки на Европейски Съюз с главен фокус туризъм и стопански напредък. Подготвя се и туристически конгрес в Пекин през април 2018 година в границите на европейската самодейност " ЕС-Китай 2018 - година, отдадена на туризма " ( " 2018 EU-China Tourism Year " ). Предстои и второ издание на Световния конгрес на античните цивилизации.

България да обърне повече внимание върху опазването на естествените дадености, тъй като това е най-голямото й благосъстояние, е предложил посланикът на Македония Марян Гьорчев, представен от пресцентъра.

Посланикът на Индия Пууджа Капур е изтъкнала, че България е известна кинодестинация, тук са заснемани Боливудски филми, с които страната е станала известна в Индия.

Посланикът на Хърватия Лйерка Алайбег е изтъкнала, че и страната й подхваща ограничения за наемане на служащи от трети страни, тъй като и там, като в България, има проблем с квалифицираните фрагменти.

Министър Ангелкова заяви пред дипломатите, че над 8 млн. чужденци са посетили страната от началото на годината до края на октомври, със 7.6% повече, в сравнение с през същия интервал на предходната година. Тя ги осведоми и за пуснатата през вчерашния ден нова услуга за шерване на туристически обекти посредством Chat Extension на Вайбър, каквато българското ведомство предложи първо в света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР