На публичното обсъждане, което се проведе в залата на Общински

...
На публичното обсъждане, което се проведе в залата на Общински
Коментари Харесай

Обществено обсъждане на проект за Подробен устройствен план на ж.к. „Васил Левски“ – Видин

На общественото разискване, което се организира в залата на Общински съвет – Видин, участваха кметът на Общината доктор Цветан Ценков, основният проектант Десислава Евгениева, проектант Галина Антова и инженер Асен Цанков – представители на проектантския екип, общински съветници, ползватели на търговски обекти и поданици на комплекса.

 „ Наша роля като Община е да дадем опция на всички жители, които желаят да развиват своя бизнес, да работят в една по-добра и допустима среда “, сподели доктор Цветан Ценков при откриването на събитието.

Главният проектант на Общината изясни, че като граници територията на ж.к. „ Васил Левски “ е заключена  сред улиците:  бул. „ Панония “, ул. „ Широка “, ул. „ Цар Симеон Велики “ и ул. „ Акад. Стефан Младенов “. Десислава Евгениева означи, че най-същественото в създаването на Плана е територията на някогашния базар, който по настоящия проект от 1985 година е заложен като парцел с предопределение „ Пионерски дом “. Това постанова създаването на нов обстоен организационен проект за тази зона, който да конкретизира застрояването и в прилежащите терени.

Подробно планът за Подробен организационен проект (ПУП) – План за регулация и застрояване за преструктуриране на ж.к. „ Васил Левски “ бе показан от арх. Галина Антова. Тя акцентира, че той е създаден в сходство с настоящия Общ организационен проект на град Видин и кадастралната карта. Това ще даде опция на всеки един притежател, който има терен в тази зона, да строи в него или да преустрои съществуващата постройка. Предвижда се построяването и на нови улици и зелени площи.

По време на разискването наематели на краткотрайни търговски обекти в региона на ул. „ Акад. Стефан Младенов “ сложиха въпроса какво съответно се възнамерява за територията на базара. Арх. Антова уточни, че концепцията е тази зона да преобрази образа си. Като за задачата в Подробен устройствен план ще бъде заложено построяването на нови обекти с съвременна визия, които да дават отговор на всички хигиенични и естетически условия.

Граждани от ж.к. „ Васил Левски “ акцентираха като проблем неналичието на задоволително паркоместа съгласно плана и бяха разисквани разновидности по какъв начин да бъде решен този въпрос.

Възражения и оферти по плана могат да се подават до 23.01.2023 година (включително) в Центъра за административно обслужване към Община Видин на пл. „ Бдинци “ №2.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР