на проверка в БЧК.Всички мерки трябва да бъдат синхронизирани. Нощните

...
на проверка в БЧК.Всички мерки трябва да бъдат синхронизирани. Нощните
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Ще настоявам мерките да останат същите и след 21 декември

 на инспекция в БЧК.

" Всички ограничения би трябвало да бъдат синхронизирани. Нощните заведения би трябвало да продължат да бъдат затворени и след 21 декември. Училищата и детските градини могат да се отворят и след Нова година, тъй като предстоят празници. Трябва да вземем решение за заведенията за хранене и огромните търговски обекти. Настоявам всичко да бъде оптимално несъмнено за българските жители. Цената от 150 изгубили живота си души е прекомерно огромна “, добави проф. Ангелов.

Той и заместник-министър Слави Пачалов провериха наличните количества на антигенни проби и на защитни средства за медицински личен състав в страната.

" Близо 1 милион и 200 хиляди антигенни теста ще доближат до всички лечебни заведения до края на тази седмица ", заяви проф. Ангелов.

Той добави, че комисията работи по процедурата за признаването на този вид проби. След като тя завърши работа, хората с клинична картина и позитивен антигенен тест ще бъдат включвани в статистиката.

По негови думи в доста страни този вид проби не се признават.

" Ние доста държим на съществуването на симптоматика. Бързият антигенен тест също ще помогне, с цел да можем да приказваме за COVID-19 заболяване. Когато приравним тестванията - пациентите, които имат позитивен антигенен тест и клинична картина ще попадат в хипотезата на пациент потвърден с ковид. Неговите контакти от първи ред ще би трябвало да бъдат карантинирани. Личните лекари ще могат да вършат антигенни проби и да насочват към осъществяването им с направленията, които издават към този миг ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР