На провело се събрание в сградата на местната администрация с

...
На провело се събрание в сградата на местната администрация с
Коментари Харесай

Учредиха Обществен съвет по икономически въпроси към Община Русе

На провело се заседание в постройката на локалната администрация с представители на бизнеса, търговски камари, университетски среди, браншови и други цивилен организации, беше основан Обществен съвет по стопански въпроси към Община Русе. Инициативата за неговото основаване е на кмета Пенчо Милков и е подбудено от извършена предварителна неофициална среща с тях през месец ноември.

Основната цел на Съвета като експертно-консултативен орган е да подкрепя локалната власт и локалното самоуправление при образуване на позиции, вдишване на начинания за развиване и осъществяване на общинската политика по стопански въпроси.

От публичния съвет се чака да дава мнения по настоящи проблеми на икономическото развиване, както и да насочва оферти към Община Русе за политики и ограничения при обмисляне и реализация на действия за реализиране на резистентен стопански напредък. Правилникът му планува присъединяване на неговите членове в публични разисквания, генериране на хрумвания по отношение на цялостното развиване на общината, както и предоставяне на оферти по отношение на подготовката, осъществяването и мониторинга на Плана за интегрирано развиване на Община Русе (ПИРО). Участниците в Съвета ще могат да провеждат провеждането на разисквания по импортирани от жители и юридически лица оферти и рекомендации, както и да споделят и разпространяват положителни практики в региона на икономическото развиване и поощряване на вложенията.

Съветът има право да прави оферти за образуване на локални референдуми и да предизвиква публично-частното партньорство сред локалната власт и бизнеса на територията на община Русе при обмисляне и реализация на действия за реализиране на резистентен стопански напредък.

Работата на Съвета цели да обезпечи и гражданско присъединяване и надзор върху ръководството на въпросите, свързани с стопанската система, вложенията и публично-частното партньорство.

Според признатия Правилник за основаването, устройството и активността на Съвета от страна на Община Русе всички представители ще са с право само на консултативен глас, като съвещанията му ще бъдат управлявани от кметa Пенчо Милков или зам.-кмета Златомира Стефанова. Съставът му ще се дефинира за период от две години, като присъединяване на членовете е на доброволни начала и е безплатно,
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР