На провела се вчера среща между 13 от изпълнителните директори

...
На провела се вчера среща между 13 от изпълнителните директори
Коментари Харесай

ACEA: Европа трябва да засили конкурентоспособността си и да изгради по-силен бизнес аргумент за екологичния преход на автомобилната индустрия

На провела се през вчерашния ден среща сред 13 от изпълнителните шефове на членовете на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) и съществени автомобилни снабдители с Вопке Хйокстра, Европейски Съюз комисар на подразделението Климатични дейности, са били сложени на дневен ред за следващ път идните дейности и тактики по зеления преход на бранша.

" Автомобилната индустрия– един от най-важните браншове на стопанската система на Европейски Съюз, е на сериозен кръстопът, защото прави най-голямата си промяна за последния един век, набирайки обороти, с цел да реализира най-амбициозните международни цели за понижаване на CO2 за транспортни средства ", се споделя в изказването на ACEA.

От ACEA разясняват също по този начин, че автомобилните производители и снабдители желаят да продължат да създават продуктите си в Европа, да запазят работните места и вложенията в района, само че сега са изправени пред " съвършената стихия " на извънредно сериозна конкуренция на световно равнище за материали от сериозно значение, набиране на финанси, вложения и клиенти.

На фона на горното, от ACEA анонсират, че Европа би трябвало да " да ускори своята конкурентоспособност и да построи по-силен бизнес мотив за екологичния и дигитален преход на автомобилната промишленост ".

" Производителите на коли в Европейски Съюз са мощно ангажирани с декарбонизацията, инвестирайки над 250 милиарда евро в електрификация, само че не можем да създадем този преход сами ", споделя Лука де Мео, изпълнителен шеф на Renault Group и президент на ACEA. " Европа би трябвало да сътвори условия за конкурентоспособност и пазарно търсене на електрически коли. Това включва инфраструктура за зареждане (на електромобили) и презареждане с водород, задоволително количество сериозни първични материали, по-добър достъп до финансиране и пазарни тласъци. С други думи, холистичната индустриална тактика ще бъде ключът към постигането на зелените упоритости на Европа ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР