На проведения в неделя референдум жителите на Швейцария отхвърлиха предложението

...
На проведения в неделя референдум жителите на Швейцария отхвърлиха предложението
Коментари Харесай

Швейцарците отказаха да плащат за съкращаване на въглеродните емисии

На извършения в неделя референдум жителите на Швейцария отхвърлиха предлагането на държавното управление да вкара спомагателни налози върху бензина и самолетните билети за да се редуцира емисията на парникови газове.

Макар решението да бе признато с минимално болшинство – 51:49 %, резултатът от гласуването шокира борците против климатичните промени, съобщи Би Би Си.

Швейцарците обичайно се гордеят с грижливото си отношение към природата, само че в сегашния случай връх взе опасението за вреди върху стопанската система, която мъчно се съвзема след световната пандемия.

Опонентите на държавното управление подчертаха, че Швейцария е виновна едвам за 0.1% от международния размер на изхвърляните излъчвания от СО2, а също така показаха подозрение, че протичащите се в природата промени са провокирани извънредно от човешка активност.

Правителството на алпийската република изготви с огромно усърдие подробен проект до 2030 да понижи на половина излъчванията от въглероден диоксид спрямо равнищата им от 1990 година, както планува Парижкото съглашение за климата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР