На проведен брифинг в Народното събрание народните представители на „Възраждане“

...
На проведен брифинг в Народното събрание народните представители на „Възраждане“
Коментари Харесай

Възраждане: ЕК препоръчва ЕС да продължи да налага Зеления сертификат

На извършен брифинг в Народното събрание народните представители на „ Възраждане “ се опълчиха на налагането на ограничавания на българските жители и на техните права, в това число и на правото на напредване, както и да бъдат ограничавани по симптом „ здравен статус “! Те се опълчиха изрично и на присъединението на България към Глобалната мрежа на Световната здравна организация (СЗО).

По рано този месец, Европейската комисия (ЕК) и Световната здравна организация оповестиха старта на Глобалната мрежа за узаконяване на електронното опазване на здравето, основана от СЗО. Оттогава, на европейско равнище текат интензивни диалози за регламентиране на реда, по който страните ще се причисляват към тази световна мрежа.

На 5 юни 2023 година на уеб страницата на Европейска комисия е оповестена „ Препоръка на съвета за присъединение към въпросната световна мрежа “. Тази Препоръка изисква от страните в Европейския съюз да продължат дейностите на зелените документи и след 30 юни 2023 година, като задачата е да се улесни безпроблемния преход от системата за дигитален Ковид документ на Европейски Съюз към Глобалната мрежа на СЗО за тотално узаконяване.

Официално заявената цел на тази мрежа е да помогне за бързото разкриване на опасността от инфекциозни заболявания като Ковид 19 и за шерване на информация за предотвратяването им. Предвижда се също по този начин страните членки на Европейски Съюз до 30 септември 2023 година да подхващат всички нужни ограничения, с цел да се свържат към тази световна мрежа.

" Под предлог да се улесни интернационалното пътешестване, на процедура то се затруднява. Блокира се придвижването на всеки жител, който не има настоящ „ зелен “ документ. Предвижда се на по-късен стадий „ зеленият “ документ да се издава единствено при съществуване на всички имунизации, в това число такива за Ковид, както и от възможните нови пандемии. Страните се задължават да подсигуряват инспекцията на документите при трансграничен транспорт на пасажери – летища, пристанища, железопътни и автобусни гари и така нататък Това значи, че още веднъж ще се постановат ограничавания при пътешестване и ще бъдат дискриминирани хора, които са взели решение да не одобряват ваксини по една или друга причина, изключително пробни такива ", показват от " Възраждане ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР