На протест пред сградата на РЗИ-Пловдив излязоха хора с увреждания.

...
На протест пред сградата на РЗИ-Пловдив излязоха хора с увреждания.
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 01.02.2023 г.

На митинг пред постройката на РЗИ-Пловдив излязоха хора с увреждания. Недоволството им е предизвикано от нерешаването на дългогодишните проблеми с изчезналите медицински произведения и лекарства и несъответстващата, съгласно тях, работа на ТЕЛК.

================================

На огромен митинг излизат довечера почитателите на „ Ботев “ Пловдив. Те желаят кметът Здравко Димитров да замрази заплащанията за градежа на клубния стадион, до момента в който не бъдат изчистени всички нередности. Феновете се събират в 18 часа на площад „ Съединение “. Заради протестното шествие се стопира придвижването на пътни транспортни средства по пловдивските булеварди „ 6-ти септември “ и „ Цар Борис III Обединител “. Рейсовете по 17 линии от Градския превоз ще минават по бул. „ Христо Ботев “ и бул. „ Източен “.

Междувременно кметът Здравко Димитров се срещна през днешния ден със строителя на стадион " Христо Ботев ", като се разискаха разновидностите за дотъкмяване на спортното оборудване. Градоначалникът настоя да бъде изцяло приключена козирката и фасадата на стадиона. " Ще вкарам предложение на идната сесия на Общинския съвет да бъде подсигурен нужният запас, който ще се разплаща в няколко бюджетни години. Успяхме да договорим със строителя да не изисква рента за отсрочените заплащания ", заяви Димитров. Към сегашния миг има обезпечени 36 млн. лева за СМР „ Същевременно няма да стопираме да търсим други източници на финансиране и да представяме проблема пред държавните институции. Призовавам почитателите за приемливост и съдействие. Всички сме нетърпеливи да забележим стадиона приключен, само че непотребното напрежение забавя и пречи на работата “, добави градоначалникът. Предложенията ще бъдат в детайли разисквани с всички групи в Общинския съвет.

=================================

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжния съд в града, с което бе спряно вписването на варненските акции на Панаира в „ Пълдин Туринвест ". Делото е формирано по тъжба на сдружението. Апелативните съдии одобряват, че недоволството е безпричинно. Според тях, точно исковото произвеждане, формирано в Окръжния съд, в което Община Пловдив желае анулация на всички решения, взети на изключителното общо заседание на „ Пълдин Туринвест “ от 9 януари, тази година, е от голяма важност и точно решението на магистратите по това дело ще обоснове преценката на длъжностното лице по вписванията. Определението на апелативните магистрати е дефинитивно. Припомням, че на съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия за панаира, присъстващите се сплотиха към тезата, че Община Варна би трябвало да анулира решението си за апорт на акциите и да ги върне на страната.

=======================================

От този месец Община Сърница ще стартира осъществяването на обществената услуга по даване на безвъзмездна сготвена храна под формата на подготвени опаковани порции (кетъринг) за нуждаещите се жители – обществено слаби хора и хора в неравностойно състояние. Проектът ще се извършва до 30 септември 2025 год. Услугата ще се дава в началото на 280 души, като е допустимо включването и на спомагателни консуматори през целия интервал на плана, заяви кметът на общината Неби Бозов.

=============================

Два нови респиратора за общинската МБАЛ „ Св. Екатерина ” в Димитровград бяха доставени през днешния ден. 41 640 лева е цената на двата респиратора. По плана досега бе закупен и профилиран микробус, оборудван с здравна инсталация, съвременен рентгенов уред, 5 пациентни монитори за дълготрайно следене на съществени витални параметри на възрастни, деца и новородени, както и нов автомобил за здравното заведение. По същия план болничното заведение в Димитровград следва да получи също 50 кревати, актуален стерилизатор, ново съоръжение и система за окомплектоване на болничната лаборатория, допълват от общината.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова и Живка Тодорова
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР