На протест излязоха зърнопроизводители от Северна България. С повече от

...
На протест излязоха зърнопроизводители от Северна България. С повече от
Коментари Харесай

Зърнопроизводители искат спиране на вноса на селскостопанска продукция от Украйна

На митинг излязоха зърнопроизводители от Северна България. С повече от 50 трактора фермери от областите Русе, Плевен и Велико Търново блокираха за малко път Русе - Плевен при свищовското село Горна Студена.

Вносът на пшеница и слънчоглед от Украйна ще докара до банкрути земеделските кооперации, тъй като по-ниските цени вършат българската продукция неконкурентноспособна, обявиха протестиращите. Те упорстват и за отсрочване на стратегическия проект в земеделието.

Протестът е неопределен и на него беше призната протестна нота до земеделския министър и до служебното държавно управление. За настояванията на митинга неговият координатор и ръководител на земеделската кооперация в свищовското село Александрово Димитър Димитров съобщи:

" Техниката ще остане тука на място, до момента в който не изпълнят настояванията - да спрат вноса от Украйна на селскостопанска продукция. И втора точка - стратегическият проект, в случай че не могат да го спрат, най-малко да го отсрочат за година-две, да може да ни разяснят, тъй като не е използван в нашите климатични условия. Ние като аграрни производители няма по какъв начин да го осъществим и ще загубим част от дотациите ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР