На професора от USC Джон Щраус е разрешено да се

...
На професора от USC Джон Щраус е разрешено да се
Коментари Харесай

Евреинът на професора от USC, на когото беше забранено да влиза в кампуса заради коментари на Хамас, получи разрешение да се върне

На професора от USC Джон Щраус е позволено да се върне в кампуса, до момента в който университетът продължава следствието на мненията му за Хамас по време на студентски митинг, съгласно негов юрист.

Студенти снимаха неговите забележки от 9 ноември на видео и епизодът стана вирусен в интернет. Повече от 7 000 души подписаха онлайн петиция, призоваваща USC да уволни Щраус, до момента в който близо 21 000 подписаха противоположна петиция за възобновяване на еврейския професор.

Инцидентът и последвалият вирусен звук се трансфораха в огнище на конфликта сред поддръжници на Израел и палестинци в американските университетски среди. Негативната реакция акцентира предизвикването, пред което са изправени университетите в цялата страна, до момента в който се пробват да реферират разногласия по отношение на войната Израел-Хамас в кампуса, повдигайки въпроси по отношение на рестриктивните мерки на свободата на словото и напъните за обезпечаване на безвредна среда.

В обновен изказване, сподели USC, „ всички ограничавания, наложени преди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР