На пресконференцията днес говорител на Европейската комисия заяви, че все

...
На пресконференцията днес говорител на Европейската комисия заяви, че все
Коментари Харесай

Брюксел: Рано е да се говори за присъединяване на Турция към ЕС

На конференцията през днешния ден представител на Европейската комисия съобщи, че към момента е рано да се дефинират заключенията в упования отчет на Комисията за страните претенденти за присъединение към Европейския съюз.

 

Отговаряйки на въпрос, обвързван с изявлението на турския президент Реджеп Ердоган за обновяване на договарянията с Европейски Съюз, представителят разясни, че решенията за идващите стъпки в процеса на разширение се взимат от държавите-членки на Европейски Съюз въз основата на отчетите, които приготвя Европейската комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Работата по новите отчети към момента продължава, като се чака те да бъдат показани през октомври. Това ще разреши на държавите-членки да продължат разискванията по отношение на идващите стъпки в процеса на разширение.

 

Говорителят акцентира, че Турция е претендент за присъединение и изрази значимостта на страната за Европейския съюз. Той акцентира, че въпросът за Турция би трябвало да се преглежда по-широко, като се вземат поради неотдавна извършените избори. Говорителят уточни, че връзките с Турция ще бъдат разисквани на срещата на Съвета на Европейски Съюз по външни работи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР