На пресконференция кметът Калин Каменов представи акцентите от Бюджета за

...
На пресконференция кметът Калин Каменов представи акцентите от Бюджета за
Коментари Харесай

Представиха акцентите от Бюджет 2023

На конференция кметът Калин Каменов показа акцентите от Бюджета за 2023 година.

„ Заради ситуацията в страната и дългият интервал без държавно управление, за пръв път се постанова общините да одобряват бюджет в интервала август-септември. С моя екип изготвихме рамката, по която да продължим реализирането на основните планове и инфраструктурни обекти за Враца “ – добави още Каменов и добави, че бюджетът за 2023 година е в размер на 116 595 122, което е с над 70 млн. лева растеж за последните 8 години, спрямо бюджета за 2016 година.

Ключовите планове, за които са обезпечени средства, са: построяването на парк в ж.к. „ Сениче “, ремонт на пътя Чирен-Девене, възобновяване на улици в града и селата, построяването на детска площадка в ж.к. „ Младост “.

В бюджета са планувани близо 2,5 млн. лева за пътната инфраструктура в града /междублокови пространства, улици и паркинги/, както и над 2,4 млн. лева за пътната мрежа в селата.

Осигурени са средства за помощи за новородени, за асистирана репродукция и понижени цени на пътувания.

Предстои провеждането на публично разискване на проектобюджета на 8 септември от 16:00 часа /в Градската концертна зала/, както и неговото гласоподаване от локалния парламент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР