На пресконференция днес австрийският здравен министър Волфганг Мюкщайн и министърката

...
На пресконференция днес австрийският здравен министър Волфганг Мюкщайн и министърката
Коментари Харесай

Австрия представи законопроекта за задължителна ваксинация, €3600 глоба за отказалите

На конференция през днешния ден австрийският здравен министър Волфганг Мюкщайн и министърката по конституционните въпроси Каролине Ендщадлер показаха законопроекта за наложителна имунизация против КОВИД-19, който ще влезе в действие от февруари 2022 година, заяви Българска телеграфна агенция.

Задължени да се имунизират всички хора над 14 години с адресна регистрация в Австрия, които по статистически данни са 7,7 милиона души. Изключение ще вършат бременните и хората, които не могат да се имунизират по медицински аргументи.

За освобождение от наложителната имунизация е нужен документ, публикуван от доктор, като оторизирани за това са общопрактикуващите лекари, интернистите, психиатрите, гинеколозите, педиатрите и лекарите по кожно-венерически заболявания. Мюкщайн акцентира, че експлицитната рекомендация е бременните да се имунизират. За тези от тях, които издадат подправен документ, се планува административно наказване с санкция до 3600 евро.

На три месеца се вкарват крайни периоди на наложителната имунизация, в които ще се прави инспекция дали лицата, подлежащи на имунизация, към този момент са го създали или са представители медицински документи, които ги освобождават от това. Проверката се прави в централния имунизационен указател, първата избрана дата е 15 март.

Който не е вписан в регистъра, ще бъде глобен по административния законов ред. Предвижда се санкция до 3600 евро, която ще се дефинира според от приходите. Алтернативно е допустимо да се водят съкратени правосъдни процедури, при които санкцията е до 600 евро.

Неваксинираните ще бъдат призовавани на всяко тримесечие или да се имунизират, или да показват здравна причина, по която да бъдат освободени. Ако това не стане, на всяко тримесечие ще бъдат глобявани. Предполага се, оповестяват медии, че законът ще загуби годност в края на януари 2024 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР