На предсрочните избори в България на 2 октомври Движението за

...
На предсрочните избори в България на 2 октомври Движението за
Коментари Харесай

В Турция ще има 166 урни в неделя, очакват се над 100 хил. г...

На предварителните избори в България на 2 октомври Движението за права и свободи (ДПС) прикани живеещите в Турция лица с двойно поданство да отидат до урните и да гласоподават, съобщи водещата турска осведомителна организация Демирорен (DHA). 

 DHA
Целта е работещо съдружно правителство
Представителят на Движение за права и свободи в регион Тракия, в европейската част на Турция, Гюнер Четин съобщи, че задачата им е да имат 40 депутати и да станат част от работещо съдружно държавно управление в България.

„ Нашите упования за гласове от нашите сънародници в Турция са най-малко 100 хиляди. Ние се стремим и работим за това. “

В турският регион Тракия бяха разлепени плакати, съдържащи обръщение на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, приканващо сънародниците му към урните. Плакатите бяха с надпис на турски: „ Уважавайте предишното си, гледайте към бъдещето си с вяра “.

 DHA
В Турция има интерес към вота
Представителят на Движение за права и свободи в региона, Гюнер Четин означи, че на последните избори живеещите в Турция, са показали интерес към вота и са ги подкрепили, като в 124 избиртелни урни са подадени 93 хиляди гласа. Тази неделя ще има 166 урни в Турция за изборите и се чака изборната интензивност да е по-висока.

 DHA
В България царува политически хаос
" Както знаете, отиваме на избори за 4-ти път в границите на година. В България съумя да се сътвори работещ парламент, едвам след третите избори. В него влязоха 7 партии, направи се коалиция, само че просъществува едвам 9 месеца. В България действително в този момент царува политически безпорядък. Движение за права и свободи получи добър избор на последните избори и 34 депутати ни показаха в Народното събрание. На последните избори ние, двойните жители, живеещи в Турция, дадохме добра поддръжка с положително присъединяване ", съобщи той пред организация Демирорен.

 DHA
Работим с неправителствени организации в Турция
Четин показа: „ Ние сме подготвени за изборите тук. Искам да прикани всички наши двойни жители да гласоподават на 2 октомври. Нека подкрепим нашата партия, която пази правата на нашите съграждани, които живеят в България и нашите двойни жители, живеещи тук. Вярвам, че при по-добър резултат ще бъдем показани в Народното събрание с най-малко 40 депутати ", добави той. 

 DHA
България има потребност от сигурност и стабилност
„ България в този момент има потребност от сигурност и непоклатимост. Аз имам вяра, че това ще бъде реализирано на тези избори.  Работата ни с неправителствените организации в Турция продължава и върви добре “, добави той.

 DHA
Български депутати посетиха Турция
Освен работата си в България, депутати и членове на Движение за права и свободи посетиха и Турция за пропагандна активност. Депутатът от Движение за права и свободи Хасково Сезгин Мехмет и съпътстващата го делегация желаеха сънародниците ни в Текирдаг и региона да гласоподават и да поддържат партията. Мехмет посети кмета на Текирдаг Сюлейманпаша Кюнейт Юксел. Юксел сподели, че ще поддържат оптимално партията на изборите в България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР