На правителствата Борисов 1, 2 и 3 предложение от ЧЕЗ

...
На правителствата Борисов 1, 2 и 3 предложение от ЧЕЗ
Коментари Харесай

Дончев: На правителствата „Борисов 1, 2 и 3” предложение от ЧЕЗ не е правено


На държавните управления „ Борисов 1, 2 и 3 ” предложение от ЧЕЗ към страната не е правено, сподели в коментар на изявлението на Томаш Плескач, който дава отговор за задграничните интензивности на ЧЕЗ.

Това сподели пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев във връзка изказвания на представителя на ЧЕЗ Алис Хоракова по-рано през днешния ден, че са предложили на българското държавно управление присъединяване в ЧЕЗ, само че отговорът постоянно е бил негативен.

По мотив изказванието на Томаш Плескач, основният договарящ от страна на ЧЕЗ с Гинка Върбакова: „ България сме зложелател №1, споделя пред чешкия в „ Лидове вести ” Дончев сподели, че „ държавното управление в никакъв случай не е водило война с който и да било бизнес – дребен, огромен, непознат или български, още повече такива прочувствени категории като възмездие “.

Енергоразпределително сдружение не се купува, както се купува автомобил, велосипед или мотоциклет, съобщи Дончев. „ Това се прави с писмо, аз такова писмо не съм виждал. Ако сходно предложение е правено в други държавни управления, служебни, това е различен въпрос, само че ще се ревизира ”, сподели още вицепремиерът.

Дончев разяснява и митингите във връзка със договорката. „ Не очаквайте от мен да бъда дотолкоз дебелокож да недооценявам която и да е форма на публично неодобрение, изключително когато е под прозорците ми, въпреки че в съответния случай това си беше изнесено съвещание на парламентарната група на левицата, плюс другари “, сподели той.

Разбира се, всеки има право да провежда митинги, в това число политически, какъвто беше днешният. Ако нещо ме тормози, това е по-скоро радикалната изразителност, обвързвана с послания срещу Европейски Съюз, акцентира Дончев. „ Ако продължаваме по този начин, скоро въпросът няма да е дори кой да ръководи, а ще може ли въобще да се ръководи, тъй като се получава по този начин, че опозицията редовно унищожава целия инструментариум на държавността, с който могат да се вършат политики ”, добави той.

Европейски Съюз към този момент е неприятен, това е ясно. Не бива да се слушат гласовете от чужбина, въпреки че ние сме членове на Европейски Съюз и би трябвало да съблюдаваме европейското законодателство като най-малко.

„ После – щом е концесия е нещо неприятно, спогодба, напоследък по формулировка е нещо неприятно, социална поръчка е нещо неприятно, европейски пари – това са пари за крадене, без резултат, това е обезателно спекулация. Като изброим още три-четири сфери, където са ориентирани ударите върху опозицията, простете, само че то не остана управнически инструментариум, с който някой може да ръководи, да прави политики. (...). Разбирам, че нагледно казано би трябвало да се стреля по екипажа и по капитана, само че би трябвало да се пази лодката, тъй като ние друга лодка нямаме, имаме една страна “, разяснява вицепремиерът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР