На пръв поглед виновникът за смъртта на двамата служители на

...
На пръв поглед виновникът за смъртта на двамата служители на
Коментари Харесай

Горчивата истина е, че полицаите сами убиха своите колеги?

На пръв взор виновникът за гибелта на двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи, убити при злополуката в Бургас, е 15 годишният сириец, стоял зад кормилото на злочестия рейс, цялостен с мигранти. Но даже и лековерните не се хващат на тази въдица. Сред някои медии се появи изказванието, че българското общество ги е умъртвило, а това е надълбоко погрешно. Още по-невярно е да се каже, че политиците са ги умъртвили. Ние елементарните хора явно също не сме отговорни. Истината е друга, и тя по никакъв начин няма да се хареса на множеството хора.

Крайно време е и медии, и жители, и публични фигури да прогледнат и да признаят неприятния факт, че служителите на реда сами са отговорни за ориста на сътрудниците си, тъй като социална загадка е, че покровителствени от полицията мигрантски канали през България съществуват необезпокоявани от никой. В основата на нещастието е това, че самите служители на реда от години наред вземат участие в организирането и покровителстването на незаконни мирантски канали и печелят солидни суми пари от тях.

Разбира се, не всички чиновници на Министерство на вътрешните работи вземат участие в схемите, само че никой от системата не е излязъл обществено и не е оповестил, че фактически съществуват такива канали, още повече, че сътрудници са забъркани. Мълчанието също е симптом на безнаказаност. Полицейската омерта е мощна.

Обикновено вследствие на незаконните дейности на избрани служители на реда, в множеството случаи  умират почтени хора. Но този път починаха техни сътрудници и е извънредно лицемерно да се скърби демонстративно, само че в това време да не се подхваща безусловно нищо за елиминирането на този извънредно противен проблем.

Възможно е някой да опонира, че не са знаели или не са разбрали за сходни дейности. Но в случай че всички полицейски структури от Гранична полиция, през КАТ, през районните ръководства не са знаели за този всеобщо прочут проблем, то това значи, че нямат работа на такава служба.

За страдание към този момент е прекомерно късно и двама почтени индивида си отидоха без време. Дано най-малко в този момент, при приключен към този момент факт, да намерят героизъм и да открият забърканите.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР