На пръв поглед не се сещам в историята за друг

...
На пръв поглед не се сещам в историята за друг
Коментари Харесай

Камила и Чарлз – разказана любов

На пръв взор не се сещам в историята за различен толкова мразен от публиката, колкото е Камила Паркър Боулс. И може би единствено с едно изключение (когато презреният немец Албърт се дами за кралица Виктория) не се сещам за различен човек, който въпреки детайлното публично обругаване на всеки аспект от физиката и личността си, е съумял да обърне мнението за себе си на 180 градуса.

Само си спомнете, нейните карикатури бяха на всички места – от бродирани възглавнички до пакетчета с чай! Хората стопираха да си кръщават децата Камила. До ден сегашен, 20 години след гибелта на принцеса Даяна, постоянно има кой да „ гласоподава за Даяна “, постоянно има кой да назова Камила „ магьосница “ и да я упрекна, че желае да е кралица.

Колко би трябвало да обичаш един човек, с цел да си подготвена животът ти да премине измежду непрекъснатото наличие на хората, на тяхното мнение, на тяхната ненавист, на това да доказваш непрестанно, че не си неприятен човек? И какъв брой би трябвало да си земен, с цел да схванеш, че единствено времето може да ти помогне да развенчаеш кошмарната си популярност?

Чарлз и Камила се срещат преди 48 години, през 1970 година, на поло мач в замъка Уиндзор. Двамата са мигновено привлечени един към различен и стартират да се срещат съвсем незабавно по-късно. През 1971 година обаче принцът постъпва в кралската флота и това ги разделя.



През 1973 година тя се омъжва за офицера от британскта войска Андрю Паркър Боулс, с който имат две деца – Лаура и Том. Чарлз, от своя страна, стартира да търси подобаващата бъдеща кралица и я намира в лицето на 16-годишната Даяна. На сватбата на века през 1981 година участва и Камила.

В началото всичко върви добре за браковете и на двамата, които поддържат другарски връзки. Трудно е да се каже по кое време тъкмо възобновяват връзката си, само че по всяка възможност това става сред 1984 година и 1986 г. От изявление на принцеса Даяна се знае, че през 1989 година двете се срещат на празненство, където, по думите на лейди Ди, си разменят историческите реплики:

„ Камила, желая да знаеш, че съм наясно какво се случва сред теб и Чарлз. Не съм родена през вчерашния ден. “

„ Ти имаш всичко, което в миналото си желала. Имаш всички мъже на света, които да се влюбят в теб, и имаш две прелестни деца. Какво повече искаш? “

„ Искам брачна половинка си. “

През ноември 1992 година пресата се добира до записи на интимни телефонни диалози сред Камила и Чарлз, които несъмнено потвърждават, че двамата имат връзка. Аферата даже получава име – не, не е Чарлзгейт, а Камилагейт. Така Камила отнася всички негативи на „ другата “, на разделителката на фамилии, на разбивачката на фантазии. Той пък е представян като слаб вид под въздействието на зла магьосница.



Месец по-късно министър председателят Джон Мейджър афишира раздялата на Чарлз и Даяна, а две години по-късно принцът обществено удостоверява, че е бил по отношение на Камила, само че че това се е случило едва след като е „ станало ясно, че бракът му е провален “. През 1995 година Камила се развежда със брачна половинка си „ заради липса на общи ползи “, а Даяна признава, че е имала връзка с Джеймс Хюит.

Противно на това, което евентуално си мислите, трагичната гибел на Даяна през 1997 година в действителност не „ отваря пътя за Камила “. Напротив,
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР