На пръв поглед историята на Марк Аклъм изглежда безобидна. През

...
На пръв поглед историята на Марк Аклъм изглежда безобидна. През
Коментари Харесай

Капан за 1 млн. долара

На пръв взор историята на Марк Аклъм наподобява безобидна. През 2012-а 39-годишният шарлатанин се срещнал с 55-годишната Каролайн Уудс, която се развела с мъжа си през 2003 година. Това се случило в Глостършир, по-точно в магазина за облекла Cotswolds, където работела. Непознатият влезнал в бутика, с цел да опитва палтата. Той се показал за швейцарски банкер, който се намира в града, с цел да купи локалното летище. Уудс му дала телефонния си номер и още след първата среща почнала да приказва за проектите им да заживеят дружно.

Карълайн таман се била преместила в Глостършил и още свиквала с новото място. Живеела в жилище чартърен и държала парите от продажбата на някогашната фамилна къща в банковата си сметка. "Ново място, нова работа и нови другари. Това беше идеалният миг, с цел да се появи в живота й мъж като Марк ", отбелязва по-късно щерка й Лара.

Аклъм, който се показал на Карълайн като Марк Конуей, правел усещане на стабилен предприемач. Той я водел в скъпи магазини и салони за хубост. И единствено след месец Уудс напуснала бутика, с цел да се реалокира в красива къща в град Бат, която съгласно нея принадлежала на избраника й. После се изяснило, че Аклъм е платил едногодишния наем на парцела от парите, взети "назаем " от Уудс.

По някое време Аклъм разказал на Карълайн, че е освен швейцарски банкер, само че и помощник на английското контраразузнаване МИ-6. "Бяхме в Лондон и той сподели, че го вика шефът му. Закара ме до постройката на МИ-6 и видях по какъв начин влиза в паркинга около двама въоръжени служители на реда ", споделя Уудс в едно изявление. По думите й той постоянно отказвал да се снима с нея, оправдавайки се със съображения за сигурност. Аклъм източвал парите на Уудс последователно. Отначало изискал 26 хиляди паунда, а след това огромна сума за реставрацията на няколко къщи в Бат. Карълайн твърди, че е дала назаем на мошеника към 850 паунда (1.1 млн. долара), които по този начин и не върнал.

Аферата била разкрита през 2013-а, когато Аклъм определил среща на дамата в Ница. Пристигайки на мястото, Карълайн открила, че Марк го няма. Тя съумяла да намери телефонния му номер от общ прочут, който й споделил, че Марк Конуей не е същинското име на мошеника. Дъщеря й споделя, че Уудс изпаднала в същинска меланхолия - в продължения на няколко седмици плакала, без да може да стане от леглото си. В края на краищата роднините й я убедили да се обърне към полицията.

Отначало почнали да търсят Аклъм в Испания, където полицията открила, че е сключвал покупко-продажби за недвижими парцели. После мошеникът бил забелязван в разнообразни европейски страни. През 2016-а съдът издал заповед за арестуването му на територията на страните от Евросъюза. Тогава се оказало, че британецът излежава наказване в Испания за шикалкавене.

През месец май 2017-а Аклъм бил видян в Женева. А през октомври пазителите на реда открили, че се укрива от правораздаването с 47-годишната си брачна половинка Мария Родригес и двете си дъщери - на шест и осем години. На 30 юни вечерта съумели да го задържат в луксозната му къща в Цюрих. Сега мошеникът се намира в полицейски сектор в Женева. Британските прокурори не се съмняват, че Аклъм, който е в листата на най-търсените нарушители, ще бъде екстрадиран в Англия. Там го чакат обвинявания за 20 случая на шикалкавене.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР