На практика мониторинга върху правосъдната система пада. Ние като държава-членка

...
На практика мониторинга върху правосъдната система пада. Ние като държава-членка
Коментари Харесай

Емил Радев: Мониторингът върху правосъдната ни система падна

На процедура мониторинга върху правосъдната система пада. Ние като държава-членка сме покрили всички критерии и рекомендации. По тях се работеше близо две години. Това съобщи евродепутатът Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) в предаването "Лице в лице " по БТВ.

"Няма следващ отчет за България, не се планува подобен. Иначе трябваше да има подобен преди месец само че никой не работи по този въпрос. Трябва да има официално решение на Европейската комисия. Това не е по този начин за Румъния, обаче ", акцентира той. "Обратните изказвания са подправени вести ", добави той.

Днешният отчет на Европейска комисия е финален за България?

Според него мнението и на Съвета и на Парламента е, че този механизъм завършва за България и няма по какъв начин това решение да не бъде утвърдено. "Последните рекомендации са в отчета за 2019 година ", посочи евродепутатът.

"Проблемите с корупцията и върховенството на закона са проблеми на всяка една държава-членка. Те могат да разклатят стопанската система на всяка страна. Този мониторинг беше дискриминационен по отношение на нас ", безапелационен бе Радев.

Той посочи, че ние сами би трябвало да съблюдаваме правилата за господство на закона и да имаме непоносимост към закононарушенията и корупцията. На въпрос дали има общо решение за отварянето на границите в Европейски Съюз, Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) съобщи:

"Генерално решение към момента няма. Това се взема решение от самите страни-членки. Решението ще се взима на национално равнище. Имаше страни, които бяха доста по-засегнати от пандемията. От друга страна отварянето на границите ще помогне за възобновяване н стопанските системи на доста страни ", сподели той.

Евродепутатът разяснява и обстановката с превозвачите ни. „ Нашите евродепутати в транспортната комисия внесоха своите оферти. Надявам се разсъдъка да надделее. Връщането на празни камиони не е мярка, която стопански може да се обоснове, нито пък би помогнала на екологията “, счита Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР