На прага на новия туристически сезон от бранша настояват за

...
На прага на новия туристически сезон от бранша настояват за
Коментари Харесай

От туристическия бранш искат по-лек режим за влизане на чужденци у нас

На прага на новия туристически сезон от сектора упорстват за облекчени процедури за влизане на непознатите туристи у нас и отпадане на PCR тестванията за имунизираните. Първите 125 израелски туристи към този момент дойдоха на Летище Варна. Повечето от тях са имунизирани против COVID-19, само че все пак им се постанова да съблюдават всички процедури, заложени в наредбата на здравното ни министерство.

Израелските туристи са учудени, че страната ни изисква от тях негативен PCR тест в случай, че в Израел 5 милиона души към този момент са имунизирани против COVID-19, а заболеваемостта е едвам 0.2 %.

“Имаше доста туристи, които един път към този момент са създали резервация за България, когато наближи датата, я трансформират с дестинации, където не се желае този спомагателен тест. Всеки един от тях, който през днешния ден пристигна, ще би трябвало да направи 3 PCR -а”, изясни почетният консул на Израел в България Орлин Мандов.

Израелските туристи, които дойдоха във Варна, споделиха, че нямат терзания поради пандемията.

Представители на сектора във Варна настояха PСR тестванията за туристите да бъдат сменени с антигенни. Очакват и бързо въвеждане на " зелени коридори “ за идващите у нас туристи.

" И другото нещо, което би трябвало да осигурим, е досегаемост. Достъпността зависи от скъпите PCR ", сподели ръководителят на Варненската туристическа камара Илин Димитров.

Хотелиерите и ресторантьорите у нас са подготвени за идния летен сезон.

" Те са преготови. Само да отпаднат рестриктивните мерки, да могат дойдат гостите им. Хората желаят да идват при нас, ние ги връщаме ", разяснява проф. Стоян Маринов.

Утре на Летище Варна се чака още един аероплан с туристи от Израел.

Репортери: Деян Михайлов, Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР