На прага на летния сезон с между 15 и 25

...
На прага на летния сезон с между 15 и 25
Коментари Харесай

25% по-скъпо ще ни струва почивката по Черноморието

На прага на летния сезон с сред 15 и 25 % по-скъпо ще ни коства почивката по Българското Черноморие. Според хотелиери, на фона на инфлацията, растежът на цените у нас е по-нисък в сравнение с в прилежащи курортни дестинации.

Браншът чака мощен летен туристически сезон и най-малко 30-40 % повече туристи от предишното лято. Прогнозата беше направена на туристически конгрес, проведен от Българска телеграфна агенция.

За трето лято семейство Георгиеви от Чирпан работят в Слънчев бряг като помощник-готвачи.

„ Там такава работа няма, тук е прелестно “, споделя пред БТВ Величка Георгиева.  „ Доволни сме от заплащането “, добави Антон Георгиев.

За да попълнят неналичието на фрагменти, в хотела търсят служащи и от Турция.

„ Шест месеца безусловно се борим с държавната администрация и администрация да им изкараме работните разрешителни “, съобщи шефът на хотелски комплекс Александър Александров.

„ Имаме уверението, че бюрократичният път е скъсен, т.е. с една платформа може да се кандидатства за предоставяне на позволение за престояване в страната и за работа в страната “.

Според министерството на туризма наемането на служащи от чужбина е краткотраен вид.

„ По-важно е работодателите да стимулират учещите туризъм да останат да работят у нас. А чисто ценово страната ни ставала все по-конкурентна “, съобщи заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

„ Между 15 и 25 % цените ще бъдат повишени по отношение на предходната година, което е напълно рационално и обикновено поради обстановката и което, вярвайте ми е, доста по-малко, в сравнение с са повишени цените в конкурентни на нас пазари и прилежащи дестинации “, добави Теодор Пастармаджиев, който е лен на УС на Съюза на притежателите в Слънчев бряг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР