На прага на летния сезон на пазара вече се появиха

...
На прага на летния сезон на пазара вече се появиха
Коментари Харесай

Цените на черешите достигнаха до нормални нива

На прага на летния сезон на пазара към този момент се появиха и сезонните плодове. Има ли повишаване при тях по отношение на предходната годината?

„ Никаква смяна няма при цените на ягодите и черешите. Много огромен скок има в цените при зрелия лук и морковите - в резултат на по-лошата годишна продукция от предходната година. Към юни към този момент ще следим спад на цените. Той към този момент се вижда. Много по-бързо цените на черешите доближиха до естествени равнища тази година – сред 4 и 5 лв., а потеглиха от 12-13 лв.. Пазарът е естествен, високонкурентен във връзка с предлаганите сезонни плодове “. Това разяснява пред bTV ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

Цените на ягодите са към 3,50 лв. на кг.

„ Има столични пазари, на които цената на черешите доближават и 7, и 8 лв., само че към момента нямаме всеобщо предложение на череши. До седмица ще забележим естествената цена за сезона, чакам да е по-ниска от предстоящото “, изясни още той.

Според него е невероятно да бъде направена далавера на пазара, където все още им от всичко.

„ Ние участваме директно в пазара и от нас зависи дали ще купим “, уточни Иванов.

При домата все още има много ниска цена – газът е по-евтин, предлагането е всеобщо, реколтите в прилежащите страни също са доста положителни. А цената на краставицата също към този момент се е нормализирала.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР