На повърхността въвеждането на еврото може да се разглежда като

...
На повърхността въвеждането на еврото може да се разглежда като
Коментари Харесай

Управителят на БНБ: Еврото ще модернизира България

На повърхността въвеждането на еврото може да се преглежда като механически развой, само че въвеждането му в доста по-голяма степен е развой, който визира цялостното развиване и модернизиране на страната. Това сподели шефът на Българската национална банка Димитър Радев на конференция в София, която разисква преимуществата и опциите за България от участие в Еврозоната.  Организатори на форума са Dir.bg, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия.

Димитър Радев уточни, че въвеждането на еврото ще докара до нормализиране и надграждане на нашия паричен режим, ускорение на процеса на действителна конвергенция и възстановяване на качеството и успеваемостта на нашите институции.

Форумът беше открит от вицепрезидента Илияна Йотова. В него вземат участие още вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на финансите Росица Велкова, гуверньорите на националните банки на Хърватия, Словения, Нидерландия, представител на Международния валутен фонд, депутати, някогашни финансови министри, работили поредно за участие на страната ни към Еврозоната, представители на бизнеса, синдикатите, банковия бранш, специалисти.

В началото на втория панел на форума, модериран от шефа на Българска народна банка, Радев предложи срещата да продължи на британски език поради задграничните участници. Това провокира известно напрежение в залата, откакто депутати от " Възраждане ", които участват на форума, желаеха той да бъде на български език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР