На последното си заседание за 2022 г. Управителният съвет на

...
На последното си заседание за 2022 г. Управителният съвет на
Коментари Харесай

УС на БФ по баскетбол утвърди треньорите на националните отбори за подрастващи

На последното си съвещание за 2022 година Управителният съвет на БФ по Баскетбол взе значими решения и утвърди треньорите на националните тимове за подрастващи за идната година.

Тимът на България за девойки до 16-годишна възраст ще бъде воден от Силвия Пеева, която ще се върне отпред на национална гарнитура след няколко години спиране. Начело на единен тим за девойки до 18 години и дами до 20-годишна възраст ще е Маргарита Маринкова. Както е известно девойките до 16-годишна възраст ще вземат участие на Европейско състезание през август, като към момента не е избран хазаин на шампионата. Няма решен хазаин и на шампионата за девойки до 18-годишна възраст, което ще е от 30 юни до 9 юли. Жените до 20-годишна възраст ще се борят за връщане в Дивизия А в Крайова (Румъния) от 28 юли до 6 август.

В мъжкото направление също към този момент са ясни треньорите. Стойо Чолаков ще поеме момчетата до 16-годишна възраст, които ще вземат участие на Европейско състезание в Плоещ от 4 до 13 август. 18-годишните младежи са поверени на Асен Николов, като тимът ще се бори за промоция в Дивизия А в Матосиньош (Португалия) от 21 до 30 юли.

Младежите до 20-годишна възраст ще бъдат водени от Васил Христов. Те ще се борят за призови места на шампионата в Дивизия Б в Скопие от 7 до 16 юли.

Кандидатурите бяха препоръчани от Треньорската комисия и гласувани единомислещо от УС.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР