На посетителите на фестивала Burning Man е казано да пестят храна и вода

...
На посетителите на фестивала Burning Man е казано да пестят
Коментари Харесай

На посетителите на фестивала Burning Man е казано да пестят храната и водата си, след като проливен дъжд превърна къмпинга в кал баня.

Времето беше толкова лошо, че достъпът до и извън събитието в американския щат Невада беше „спрян“, се казва в изявление на организаторите.< /p>

Американски медии съобщиха, че повече от 70 000 души са останали там в събота.

Задържани в черно Rock Desert, годишният фестивал е едно от най-известните културни събития в Америка.

Кадри в социалните медии показват как присъстващите се борят да вървят по кални пътеки.

Организаторите казаха, че „не е разрешено шофиране, докато повърхността на площадката не изсъхне, с изключение на службите за спешна помощ“.

"Участниците се насърчават да пестят храна, вода и гориво, както и подслон в топло и безопасно пространство", добавиха те в изявление.

Тази година Burning Man е планирано да продължи от 27 август до 4 септември. Обикновено включва гигантски интерактивни арт инсталации и огромен дървен човек, който се изгаря в края на събитието.

Фестивалът е основан през юни 1986 г., когато Лари Харви и неговият приятел Джери Гудел изгори дървено човече на Бейкър Бийч в Сан Франциско, за да отбележи лятното слънцестоене.

За първи път се проведе в пустинята Блек Рок в Невада през 1990 г.< /p>

Посетителите на фестивала понякога интервюират, за да влязат в популярни лагери и трябва да докажат своята отдаденост на идеалите.

Някои групи прекарват цялата година в планиране на своя лагер, произведения на изкуството и тема. Но тази година имаше притеснения за времето и билетите сменяха собствениците си на вторичния пазар на цени под пазарните.

Пустинята обикновено е гореща и прашна.< /p>

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР