На ползите за управляващите и политиците сме се нагледали. Например:

...
На ползите за управляващите и политиците сме се нагледали. Например:
Коментари Харесай

Каква е ползата за нас от тях? Това е въпросът

На изгодите за ръководещите и политиците сме се нагледали. Например: чекмедже на Борисов, къщата в Барселона, рейдовете с джипката и разпределяне на национална пара на църкви и манастири, с цел да измоли благотворителност и от Господ. Негови министри и съпартийци също разбогатяха приказно. Свидетели сме на конфликтът сред Борисов и президента Радев, само че каква е изгодата за нас от това? Видяхме, че длъжностен кабинет може да работи по-добре от ръководството на ГЕРБ, само че към момента изгодите за народа са в бъдеще време. Откраднати са десетки милиарди национална пара, от което за българите единствено беди и бедност. Чухме и видяхме грозни подиуми в Народното събрание, също и всевъзможни подлости, само че и това е непознати сметки, в които ние не влизаме.

Милиардите няма да се върнат. Пътищата и автомагистралите няма да станат по-качествени със задна дата. Нито опазването на здравето ще цъфне с дисциплинарното уволняване на проф. Балтов, който е оперирал и избавил повече хора, в сравнение с последните трима здравни министри могат да броят…

Да, българският вид на великия инквизитор Торквемада – господин Гешев остана без един от инструментите си – бюрото за отбрана на очевидци. Това добре, само че към момента е на поста и към момента разполага със Свещения арбитражен съд – профилираните съд и прокуратура.

Дори удовлетворението от това, че ГЕРБ и Борисов са отвън властта е много подозрително. Армията от „ калинки “ е на всички места в администрацията и е раздута до неуместни размери. Ние освен нямаме изгода от това, само че и устояваме с парите си служители, които се държат с нас като с досадници и отпадъци.

Охранители и водачи с мерцедеси не престават да обслужват тези в политиката, които ни изпращат послания като коледни картички – захаросани пожелания и нищо повече.

Каква е изгодата от всичко това за нас? Нула!

Не ви споделям нищо ново, знам. Но въпреки всичко. На 14 ноември ще гласуваме и за парламент, и за президент. Повечето партии – остарели и част от новите – се интересуват само от облагите на властта, покупко-продажбите, интригите и схемите със задкулисието или негови подразделения. Мечтите на митингите бяха пропиляни, попиляни, изтъргувани, забравени или сменени. Време е да желаяме своето: работещо Народно заседание, промени в законодателството в интерес на публичния интерес, развиване на стопанската система, повишение сензитивно на приходите, хуманизиране на опазването на здравето, господство на правото. За да се случи всичко това би трябвало да се разгласи война на корупцията. Да се разгласи и да се води с всички сили. Ние би трябвало да принудим хората във властта и политиката да се преценяват с нас. Не приказвам единствено за митинги, барикади или стачки. Първата крачка е да мислим. Които могат и към момента не са първосигнални. Да не одобряваме за чиста монета водопадът от приказки и обещания. Да опитаме да разграничаваме еликсира от отровата.

Ще стане, като почнем да избираме хора, от които ще имаме изгода. Стига пристрастености и страсти, време е за повече разсъдък. Почнем ли да им задаваме въпроса за това, каква ни е изгодата от тях, те ще стартират да се преценяват с нас.

Д-р Димитър Попкутуев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР