На политическия Олимп на САЩ става все по-тясно. Вивек Рамасвами,

...
На политическия Олимп на САЩ става все по-тясно. Вивек Рамасвами,
Коментари Харесай

Си Дзинпин в замяна на Украйна: От САЩ направиха неочаквано предложение на Русия

На политическия Олимп на Съединени американски щати става все по-тясно. Вивек Рамасвами, милиардер от индийски генезис, се трансформира в действителен кандидат за президент на Съединени американски щати от републиканците, най-малко в бъдеще. В анкета измежду републиканците в първия републикански президентски спор, който преди малко се състоя, той излезе победител с 22% от гласовете и официално изпревари даже Тръмп, който получи 21%.

Поклони се на Тръмп

Тръмп не участва на първия републикански спор, защото ден преди този момент беше заставен да отиде в пандиза на окръг Фултън в Джорджия за формален арест. Никой не се съмняваше, че правосъдният график на Тръмп е основан преднамерено по този начин, че да го държи отвън президентската акция колкото е допустимо повече и да му попречи да взе участие в събития, значими за имиджа и пропагандата.

Този трик на истеблишмънта обаче, без значение дали някой го желае или не, докара до изненада: съгласно анкета, извършена от социологическата работа JLPartners и вестник Daily Mail измежду 504 членове на Републиканската партия, които са гледали дебата, официално победител в допитването стана предприемачът Вивек Рамасвами, чието положение се прави оценка на съвсем един милиард $.

По мнението на специалисти, Тръмп безспорно щеше да стане безспорен победител в дебата, в случай че беше там персонално.

В момента това е съревнование за един човек с доста други участници. Като цяло Доналд Тръмп е спечелилият в този спор, сподели представителят му Байрън Доналд.

Без подозрение е по този начин. Но има един колорит.

Това, което е любопитно, е по какъв начин Рамасвами съумя в хода на допитването. Това апропо демонстрира неговия невероятен усет и прозорливост. След като получи думата, той подмятна имитация от трибуната, която провокира аплодисменти в залата и изигра роля в разпределението на гласовете по време на дебата.

Нека просто приказваме истината. Вярвам, че президентът Тръмп е най-хубавият президент на 21 век. Факт е,- сподели Рамасвами.

Но това не е всичко. Той беше първият измежду осемте претенденти, присъстващи на дебата, който подвигна ръка, когато модераторът ги попита дали биха подкрепили Тръмп като претендент на тяхната партия, в случай че той бъде " наказан в съда ".

Решителността, убедеността в преценките и политическата храброст на Рамасвами бяха подчертани от цялостната беззащитност на Рон ДеСантис, който още преди ден беше считан за главния противник на Тръмп измежду републиканците. Десантис, който беше трети по брой гласове, получени по време на социологическите проучвания (20%), се държеше като възпитаник, който не си е научил урока.

Рон трябваше да огледа останалата част от сцената, с цел да реши дали да вдигне ръка или не, — написа изданието Breitbart.

Тръмп не закъсня да отговори. Малко по-късно в Truth Social Тръмп написа:

Именно този отговор донесе огромна победа на Вивек Рамасвами в дебата – поради нещото, наречено истина. Благодаря Вивек!

Несъмнено обществената поддръжка на Рамасвами за Тръмп, парадоксално, го изведе в първите редици на републиканските претенденти за президент.

Естествено, заради към този момент оповестената си позиция, Рамасвами няма да пресече пътя на Тръмп, когато става въпрос за окончателната президентска номинация на Републиканската национална спогодба в Милуоки през юли 2024 година Но той направи за себе си феноменална инвестиция и запас за бъдещето. На този декор такава „ дреболия “ като взор, хвърлен в несъответствуващото време и на несъответствуващото място, може внезапно да забави много сполучливата кариера на губернатора на Флорида Рон ДеСантис.

Политическият " анабазис " на Рамасвами

Оттук нататък личността на Вивек Рамасвами ще бъде в центъра на вниманието на международната преса и анализатори до президентските избори през 2024 година и след тях. Какво е неговото политическо кредо, по какъв начин вижда външната политика на Съединени американски щати?

Вивек Рамасвами е самобитно повтаряне на Доналд Тръмп, единствено че в по-спокойна версия, без толкоз чудатост. Такъв извод може да се направи от обстоятелството, че той счита да „ възвърне американската национална еднаквост “. Рамасвами дава обещание, че в края на двата му президентски мандата „ американците ще си възвърнат страната, като я изтръгнат от неизбраните елити “, което се отнася до демократичния истаблишмънт или, както споделя Тръмп, „ Вашингтонското тресавище “.

Но забавни са на първо място възгледите на Рамасвами за външната политика на Съединени американски щати и изключително във връзка с Русия. Рамасвами преглежда тази тематика много в детайли в публикацията си „ Жизнеспособна теория за натурализъм и възобновление “, която беше оповестена на 28 август в известното американско издание The American Conservative, което е известно с опозицията си против сегашната администрация.

На външната сцена, главният зложелател на Съединените щати, Рамасвами вижда преди всичко Китай, а не Русия. Той е уверен, че всички президенти на Съединени американски щати след Никсън са изхождали от „ подправената причина, че Съединени американски щати могат да разпространят народна власт посредством капитализъм посредством основаване на икономическа причинност с Китай “. Той твърди, че преплитането на икономическите връзки на Съединени американски щати с Китай и по този метод насърчаването на развиването на китайската стопанска система е огромна неточност на Америка.

Нашата неправилна позиция по отношение на комунистически Китай ни докара до неуместен нов баланс през последните три десетилетия, в който Съединени американски щати надали остават великата международна суперсила, само че нашите два огромни противника, Китай и Русия, в този момент работят дружно и то по метод, който ни заплашва.

" Русия ще получи това, което желае "

Ако стане президент на Съединени американски щати, Рамасвами вижда задачата си в откъсването на Русия от Китай. И предлага това да стане посредством отстъпки в интерес на Русия във войната в Украйна. Той „ отхвърля кръвожадното бръщолевене на потребни идиоти, които проповядват печеливша за всички война в Украйна, което още повече сближава нашите две огромни сили съперници (Русия и Китай). “

Колкото по-дълго продължава войната в Украйна, става по-ясно, че има единствено един победител: Китай, - написа Рамасвами.

Ако завоюва изборите през 2024 година, той има намерение да „ отиде в Москва през 2025 година “ и „ да донесе мир на Украйна при единствените условия, които би трябвало да имат значение за нас – при условия, които слагат американските ползи над всичко “.

И тогава четем нещо изцяло извънредно, което радикално опонира на позицията на сегашната администрация на Съединени американски щати. Рамасвами излага в действителност своята визия за преустановяване на спора в Украйна.

За тази цел съм подготвен да призная съветския надзор над окупираните територии (Украйна) и да се наемам да препречвам кандидатурата на Украйна за участие в НАТО в подмяна на отдръпването на Русия от военния съюз с Китай. Ще отстрани глобите и ще върна Русия на международния пазар. Така ще направя Русия стратегическа спънка за китайските планове в Източна Азия, - написа Рамасвами.

Администрацията на Байдън неуместно се опита да накара Си Дзинпин да изостави Путин. Всъщност ние би трябвало да принудим Путин да смъкна Си,- признава Рамасвами.

Изчистете “ НАТО

Плановете на Рамасвами за преразглеждане на дилемите на НАТО също са директно свързани с Русия. Той споделя, че „ Америка повече няма да субсидира слабостта на Европа “. Той отбелязва, че „ бюрокрацията на НАТО стои на пътя на този разказ, който има наклонност да предизвиква демократични интернационалистични задачи, които надвишават главната роля на алианса “. В същото време е ясно, че под „ демократични интернационалистични задачи “ се има поради разгръщането на военни спорове по света от блока НАТО.

Както при американската административна страна, бюрокрацията на НАТО е непоправима и би трябвало да бъде изчистена до кост. Предлагам НАТО да се трансформира в строго защитителен боен съюз,

- написа Рамасвами.

В този откъс Рамасвами се прицелва по едно и също време в два стълба на международния глобалистки хайлайф – в американската „ дълбока страна “ и в НАТО като военна мощ, която обезпечава международната власт на американския истаблишмънт. Никой различен с изключение на Тръмп не даде обещание да " пресуши Вашингтонското тресавище ". Що се отнася до НАТО, даже Тръмп не е споделил, че този блок би трябвало да бъде „ изчистен до кости “. И по тази причина считам, че Вивек Рамасвами е наедно с Тръмп и други „ екстремисти “, които към този момент са или ще станат обект на безусловно заличаване за глобалисткия хайлайф.

Да се съживи доктрината Монро

Любопитни геополитически мисли изрича Вивек Рамасвами. И той, на пръв взор, наподобява е противоположността на империалистическата върхушка. По-нататъшните му полемики за политиката на Съединени американски щати в Западното полукълбо обаче ни връщат на земята от високите фантазии. Рамасвами, сходно на администрацията на Съединени американски щати преди 200 години, гледа на Латинска Америка като на своя заден двор на Съединени американски щати.

Когато погледнем западното полукълбо през днешния ден, виждаме похищения, които Джеймс Монро в никакъв случай не би позволил: китайски шпионски балони, носещи се над сърцето на Америка, китайски шпионски бази в Куба, китайски пристанища покрай Панамския канал. Трябва да прегърнем още веднъж доктрината Монро и да кажем, че Америка е преди всичко и че нашите съперници не би трябвало да протягат ръка на нашето полукълбо,

— прогласява патетично Рамасвами.

Той демонстрира, че се опълчва на левите държавни управления, пристигнали на власт в доста страни от Латинска Америка през последните години.

Нашите врагове в чужбина са посяли разкол в родното ни полукълбо. Вълни от левичарство заляха Латинска Америка и сътвориха икономическа неустойчивост, - показва той.

Освен това известна маниакална ненавист към Китай кара Рамасвами да упреква Пекин, че Съединените щати не са в положение да се оправят с миграционния поток от Мексико и трансграничната престъпност по южните си граници.

Нестабилните страни не са в положение да защитят личния си народ, което постоянно води до появяването на паралелни страни като наркокартелите, които заливат Мексико. След това тези картели се употребяват като пехотинци от китайски незаконни структури, които ги употребяват за контрабанден импорт на отровния фентанил в страната ни. Под формата на мигранти и опиати границата ни е атакувана,

- споделя Рамасвами. Нищо чудно: при президента Рамасвами, в случай че това се случи, Съединени американски щати ще следват политиката на канонерките по отношение на Латинска Америка.

Какво от това?

Дори при видимо привлекателната позиция на Рамасвами във връзка с Украйна и НАТО, Русия не би трябвало да бърза да го записва като един от своите съдружници. Ако външнополитическата обстановка се промени - а това се случва, както постоянно, непредвидимо - векторът на външнополитическите проекти на Рамасвами може да се обърне в противоположната посока. Освен това желанието да се „ почисти до кости “ американската „ бюрократична страна и натовската администрация “ към момента си остава единствено самоуверен девиз.

Безспорно може да се каже, че Вивек Рамасвами има тънък политически нюх. Той е наясно с публичното искане за промяна на демократичните елити в Съединените щати, които не се поддържат от болшинството американци нито във външната, нито във вътрешната политика. Декларации от тъкмо този тип, който Рамасвами подмята в близост, биха могли да процъфтяват в американското изборно поле.

Но едно е декларацията, а друго е действителната политика, която " деклариращият " ще стартира да води, в случай че стане президент. Тръмп също даде обещание да " пресуши Вашингтонското тресавище ". Но тъкмо то попречи на Тръмп да работи по време на президентството му и в този момент много сполучливо сее гнилоч върху него. С една дума, към момента би трябвало деликатно да следим Вивек Рамасвами. Рано е да се вършат дефинитивни изводи. Въпреки че наклонността е забавна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР