На погребението на кралица Елизабет на 19 септември в Уестминстърското

...
На погребението на кралица Елизабет на 19 септември в Уестминстърското
Коментари Харесай

Защо датската принцеса пропусна погребението на кралицата

На погребението на кралица Елизабет на 19 септември в Уестминстърското абатство в Лондон участваха монарсите на доста европейски и международни страни. Сред тях беше и датската кралица Маргрете дружно със сина си принц Фредерик.
 Датската кралица Маргрете, 50-ият й празник и скромните тържества поради паметта на кралица Елизабет
Единствената кралица на Европа

50-ият юбилея на кралица Маргрете

Изненадващо обаче брачната половинка на Фредерик отсъстваше.

Става ясно, че към поканата на принцеса Мери за погребението на кралицата е имало съществено комплициране. На 13 септември датският кралски двор заяви, че на събитието в Лондон ще участват Маргрете, престолонаследникът Фредерик и брачната половинка му.

Впоследствие обаче външното министерство на Англия " анулира " поканата до принцеса Мери. Причината е, че поканата до кралица Маргрете е плюс един - тя би трябвало да избере с кого да дойда и тя избира сина си.

Така втората покана до принц Фредерик плюс брачната половинка му става непотребна. От министерството на Англия публично са се извинили на датското кралско семейство за цялото комплициране, оповестяват ни от Royal Central.

Междувременно стана ясно, че 82-годишната Маргрете е дала позитивна проба за ковид след прибирането си от погребението на братовчедка си Елизабет. За момента положението й е устойчиво.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР