На почти всяка туба паста за зъби, горчица или сметана

...
На почти всяка туба паста за зъби, горчица или сметана
Коментари Харесай

Разкриваме тайните: Какво означават цветните квадратчета върху тубите?

На съвсем всяка туба паста за зъби, горчица или сметана можете да видите дребни цветни линии или квадратчета. Но съвсем никой не знае защо са. Решихме да разберем каква функционалност извършва тази мистериозна правоъгълна маркировка.

По предписание квадратите на тубите са черни, тъмносини, кафяви, както и червени и зелени. За какво са те?

От време на време в обществените мрежи и форумите се разгласяват мнения, съгласно които цветът на квадрата на опаковката демонстрира какъв брой химически и естествени субстанции се съдържат в продукта.

Предполага се, че тъмните квадратчета значат, че продуктът се състои напълно от " химия ", алените - че съдържа 70% " химия " и 30% естествени субстанции, а зелените значат изцяло естествен артикул. Смята се също, че синьото квадратче демонстрира здравното естество на продукта. Въпреки това, както се оказа, всички тези догатки са фундаментално неправилни.

Всъщност квадратите са маркировки за пълнене, предопределени за роботите във фабриките. Те демонстрират мястото, където роботът би трябвало да реже, да натиска тръбата или да прави други операции с нея. Тази маркировка няма нищо общо със състава на наличието. До многоцветните квадратчета се ползва QR код, който ще помогне на купувача да научи повече за производителя на стоките.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР