На пациентите от NHS може да се предписват инжекции за отслабване онлайн съгласно новите препоръки за борба със затлъстяването

...
Четирите програми - Liva, Oviva, Roczen и Second Nature -
Коментари Харесай

Четирите програми - Liva, Oviva, Roczen и Second Nature - могат да бъдат изтеглени чрез приложение или компютър, което позволява на специалистите да предоставят грижи онлайн.

Те са препоръчани за използване от Националния институт за здравеопазване и високи постижения в грижите (Ница) в нов проект на ръководство и ще обединят различни специалисти, включително тези, които предоставят психологическа подкрепа.

Някои също имат способността да предписват лекарства за отслабване като семаглутид или лираглутид – продавани съответно като Wegovy и Saxenda – заедно с диета с намалено съдържание на калории и упражнения.

Марк Чапман, временен директор по медицински технологии и дигитална оценка в Найс каза: „Традиционните услуги лице в лице, лекуващи хора, живеещи със затлъстяване, не са в състояние да се справят с търсенето.

„Списъците с чакащи са дълги, някои райони нямат услуга и пациентите се нуждаят решение.

NHS даде £250 милиона за справяне с времето за чакане - но ново финансиране, наречено "залепваща мазилка" след съкращения

" Тези четири платформи биха могли да осигурят опция за достъп до поддръжка за управление на теглото на тези хора, които живеят в район без специализирани услуги за управление на теглото, или за тези, които са в списък на чакащи и са щастливи да бъдат лекувани безопасно извън болнична среда.“Недостиг на „чудотворно“ лекарство за отслабване

Найс каза, че пациентите ще имат клинична оценка преди започване на лечението и отговарящите на условията ще имат поне едно заболяване, свързано с теглото, като диабет или високо кръвно налягане, заедно с ИТМ на 35 или повече.

Това идва след петгодишно проучване на фармацевтичната компания Novo Nordisk, което установи, че Wegovy може да намали риска от инфаркт или инсулт при пациенти със затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания с 20%.

Wegovy тепърва ще стартира в Обединеното кралство, но беше препоръчан „като опция за регулиране на теглото“ за определени пациенти от Ница през март.

Проучване на здравето в Англия, публикувано от NHS Digital през 2021 г., твърди 25,9% от възрастните в Англия са били със затлъстяване, докато други 37,9% са били с наднормено тегло.

Прочетете повече:
Обединеното кралство е обхванато от „избухване на болести, което струва на икономиката £15 милиарда годишно“
От Ozempic до Wegovy, инжекциите за отслабване превзеха TikTok като буря
Wegovy за отслабване ще бъде пуснат в аптеките в Обединеното кралство

Найс каза, че до 48 000 души ще имат достъп до новите виртуални услуги и ако всички от записаните отговарящи на условията може да спести 145 000 часа време на клиницистите.

Министърът на здравеопазването Стив Баркли каза, че „технологиите трансформират здравеопазването“ и помагат на NHS да намали времето за чакане, което възлиза на рекордните 7,6 милиона.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР