На парламентарните избори в Италия на 4-и март, вътрешното министерство

...
На парламентарните избори в Италия на 4-и март, вътрешното министерство
Коментари Харесай

75 партии ще участват в парламентарните избори в Италия

На парламентарните избори в Италия на 4-и март, вътрешното министерство позволи 75 партии от близо 100 изявили предпочитание за присъединяване. Проучванията сочат като първа партия придвижването " Пет звезди ”, само че като коалиция отпред е Силвио Берлускони . Ако убеди две трети от колебаещи се изборни региони в някои от областите, може и да успее да завоюва изборите, е мнението на специалисти.

В дясното политическо пространство преди всичко е " Форца Италия ” на най-опитния в предизборни акции политик от над 25 години насам Силвио Берлускони . Той  няма право да бъде министър председател, защото чака решение на съда в Страсбург по негова тъжба по отношение на закон в Италия забраняващ на лица, осъждани за укриване на налози да заемат публични служебни места. Въпреки това, името му е изписано като кандидат-премиер на признака на партията. Коалиция с него е  " Братя на Италия ” - израз от химна на Италия. Негов претендент е Джорджа Мелони , която основа тази партия през 2013 година отцепвайки се от Берлускони, само че другояче в негова опора при нужда. Другият му  съдружен сътрудник е " Северна лига ” с водач Матео Салвини , който е с упоритости за премиерския пост. Берлускони не е доста склонен и счита да желае за Салвини поста министър на вътрешните работи, като в същото време сондира терена за собствен представител като министър-председател. Четвъртата опора на Берлускони е " Ние с Италия ” на християндемократите.

В лявото политическо пространство са ръководещите демократи с претендент Матео Ренци . Подкрепа ще имат от отделилите се от тях преди няколко месеца и основали  партии - ” Гражданска известност ” на здравния министър Беатриче Лоренцин , " Заедно-Италия Европа ”, формирана от социалисти, Федерацията на зелените и други, както и тази на ръководителя на Сената Пиетро Грасо - " Свободни и равни ”. 

На самостоятелен триумф се надява придвижването " Пет звезди ” с претендент за министър председател 31-годишния Луиджи Ди Майо . За изборите той се показва с нова емблема под надпис " Блогът на звездите ”. 

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Елена Шаханова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР