На парламентарните избори на 4 април Елисавета Белобрадова участва като

...
На парламентарните избори на 4 април Елисавета Белобрадова участва като
Коментари Харесай

Доброволец от "Ти броиш" установи нарушения в изборния ден в секция в Лом



На парламентарните избори на 4 април Елисавета Белобрадова взе участие като доброволец от платформата " Ти броиш " в секция в Лом. 
" Искам да подчертая, че бях разпределена в Лом в тази секция и в този квартал по мое предпочитание, по мое гледище, тъй като имам вяра, че има елементи в страната, в които изборният развой не върви по този начин, както би трябвало да върви и има извънредно съществени отклонения от разпоредбите . Там е доста значимо да има хора, които да следят процеса ", сподели в предаването " Преди всички " Елисавета Белобрадова.

В секцията, в която е взела участие, тя е открила, че има мъж, който е управлявал изборния развой:

" Той взимаше персоналните карти на хората, диктуваше данните на един представител на комисията, указваше по какъв начин да се гласоподава, по-късно взимаше бюлетината на някой от гласоподавателите и я пускаше в кутията . Председателят на комисията не ми изясни кой е този човек, аз допуснах, че е член на комисията ".

Белобрадова е подала сигнал в Районната изборна комисия и в полицията, откакто получила и закани:

" РИК не одобриха сигнала ми, даже не се пробваха да го ревизират ....Те бяха в " играта ". Полицаите знаеха доста добре какво се случва, тъй като господинът ме заплашваше пред тях ".

Елисавета Белобрадова заяви, че е съумяла да прекрати стартирането на подправени бюлетини, проверила е протоколите, преброила е бюлетините и е написала правилен протокол:

" Разбрах, че 90% от протоколите са били сбъркани, ние сме от тези 10%, в които протоколът беше безупречен ".
Цялото изявление можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР