На Острова пак закъсаха за храни.Някои супермаркети във Великобритания са

...
На Острова пак закъсаха за храни.Някои супермаркети във Великобритания са
Коментари Харесай

На Острова пак го закъсаха. Продават до две чушки на клиент

На Острова отново закъсаха за храни.

Някои супермаркети във Англия са изчерпали запасите си от чушки, откакто захлаждането в Европа докара до дефицит, съобщи ДПА.
-->
Необичайно студеното време в Испания забави растежа на чушките, което накара комерсиалната верига „ Морисънс “ (Morrisons) да ограничи покупките до два броя на клиент.

От веригата показаха, че се надяват да могат да усилят този таван през идната седмица, когато се чака усъвършенстване в линията на доставките да вдигне тавана през идната седмица, тъй като доставките се усъвършенстват.

Студената пролет в Испания остави британците без зеленчук...

Веригата „ Уейтроуз “ (Waitrose), която също беше наранена от проблеми с доставките, разяснява, че работи интензивно с доставчиците, с цел да върне цялостната гама назад на рафтовете и чака равнищата на запасите да се стабилизират през идващите седмици, до момента в който Обединеното кралство навлиза в сезона на напредък.

Британските супермаркети доставят чушки само от Испания през зимните месеци.

Директорът отговарящ за снабдяването с хранителни артикули и устойчивостта на Британския консорциум за търговия на дребно Андрю Опи уточни, че сложните метеорологични условия в южната част на Европа са навредили на реколтата при някои плодове и зеленчуци, в това число чушки.

„ Няколко магазина са въвели краткотрайни ограничавания за това какъв брой могат да купуват клиентите, с цел да обезпечат наличност за всички “, добави той.

По думите му, все пак наличността би трябвало да се усъвършенства за засегнатите през идващите седмици, когато Англия навлезе във вегетационния сезон.

Поне няколко седмици във Англия ще гледат прекрасен, свеж зеленчук единствено на картинка

Супермаркетите бяха принудени да лимитират набора от плодове и зеленчуци по-рано тази година заради неприятното време в Европа и Африка, което докара до дефицит.

Купувачите започнаха да изпитват дефицит на домати към 20 февруари, като търговците на дребно обявиха, че комбинацията от неприятно време и обвързваните с него транспортни проблеми в Северна Африка и Европа предизвикват обилни проблеми с доставките.

Недостигът се популяризира и върху други продукти, оставяйки рафтовете без пресни артикули, в това число краставици, чушки и марули.

„ Теско “ (Tesco), „ Алди “ (Aldi) и „ Лидл “ (Lidl) ограничиха покупките на чушки, домати и краставици до три продукта на човек, до момента в който „ Морисонс “ наложи таван от два на клиент за домати, краставици, марули и чушки.

Проблемите с производството в Мароко започнаха през януари с извънредно ниските нощни температури, които повлияха на узряването на доматите.

Доставките от другия главен зимен източник на Англия, Испания, също бяха мощно наранени от времето.

Същевременно от Националния съюз на фермерите споделиха, че дефицитът на някои плодове и зеленчуци в супермаркетите в Обединеното кралство може да бъде „ върха на айсберга “.

Заместник-председателят Том Брадшоу показа, че зависимостта от вноса е направила Англия уязвима на „ шокови метеорологични феномени “, написа lupa.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР