На омразата не бива да се отвръща с омраза. Това

...
На омразата не бива да се отвръща с омраза. Това
Коментари Харесай

"Държавата не е таралеж, нека не се свива на кълбо!"

На омразата не трябва да се отвръща с ненавист. Това съобщи финладският министър председател откакто един млад емигрант от Мароко наръга с нож две дами. Впрочем, едната от тях беше излязла на разходка с бебето си.

Много вярна е реакцията на страните и обществото, унизени от ислямистките терористи: с правни дейности, а не с възмездие. В Испания траурната гала за жертвите на атентата в Барселона се организира в катедралата " Саграда фамилия ", която явно е била първичната цел на терористите. Дали обаче заблудените ще се впечатлят от това, че бързо след техните злодеяния хората още веднъж стартират да излизат по булевардите и да посещават кафенетата?

Само ИД води " кръстоносен поход "

Може би по-скоро те биха забелязали реакциите на мюсюлманите и чули околните на атентаторите, както след атентата в Барселона. Ако фактически един имам е виновен за радикализирането на атентаторите, това удостоверява още един път, че битката против терора би трябвало да се води и на този фронт. Насилието не е вяра, а религиозната независимост може да съществува единствено в един либерален правов ред. Това се отнася също и за исляма и би трябвало да бъде изучавано в учебните заведения и университетите. Никой различен с изключение на терористичната тайфа, наричаща се " Ислямска страна ", не води " кръстоносен поход ".

След последния атентат в Лондон, 130 имами във Англия оповестиха, че отхвърлят да извършат ритуала опяване на атентаторите, защото " техните, с нищо неоправдани, дейности са несъвместими с благородното обучение на исляма ". Една постъпка, която може да служи за образец. Защото когато няма заричане за избавление, и когато известни престижи авансово изключват всеки терорист от религиозната общественост, то това също е част от битката против тези обезверени врагове на свободата.

Държавата не е таралеж

Във всеки случай отговорът на правовата страна не трябва да се лимитира единствено до изчакване и капсулиране, както таралежът се свива на кълбо при опасност. Този отговор би трябвало да бъде нападателен - боен, полицейски и нравствен. Който има вяра в живота, не може да загуби.

Райнхард Мюлер, „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР