На официална церемония, късно снощи, бяха обявени победителите в четвъртото

...
На официална церемония, късно снощи, бяха обявени победителите в четвъртото
Коментари Харесай

Проект за рециклиране на текстил e победител в академия Иновация в действие 2017/2018

На публична гала, късно нощес, бяха оповестени спечелилите в четвъртото издание на самодейността „ Иновация в деяние 2017/2018 “. Официални посетители на събитието бяха дипломати, представители на браншовите организации, бизнеса и държавните институции.
Големият победител в четвъртото издание е Мария Юрукова. Проектът ѝ „ Плети с тениска “ цели да понижи текстилните боклуци в България, като в същото време се стреми да увеличи информираността измежду популацията за последствията от текстилната промишленост. В рамките на плана Мария събира остарели тениски, които преработва и рециклира в прежда. С преждата създава интериорни аксесоари за дома и офиса като пуфове, възглавници и прочие. Наградата, която печели Мария Юрукова, е присъединяване в лятна стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел през 2018 година Тя беше връчена персонално от Н. Пр. Франсоа Бонтан, дипломат на Кралство Белгия в България.

Второ място и Магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси, взаимен артикул на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, завоюва Неделина Паянева с план „ Настолна игра с български фолклорни претекстове “ . Това е игра с претекстове от българските легенди, обичаи и фолклор. Различни детайли от играта имат учебен темперамент и ще са освен занимателни, само че и обучителни.

За първи път в историята на „ Иновация в деяние “ журито присъди две трети награди.
Първата от тях бе отредена на Стефан Григоров, с план „ Мотивация и образование на човешките запаси посредством VR технологии “ . Проектът на Стефан е ориентиран към подготовка на новопостъпили чиновници в дадена компания. Благодарение на измислената от него технология те ще се образоват в неофициална конюнктура чрез виртуална действителност.
Втората трета премия отива при екипа на Любомира Костова, Калоян Николов, Иван Стоянов и плана им „ 3D culture “ . Това е план за интерактивен мобилен музей, в който изложбите се показват чрез миксирана и виртуална действителност. Спечелилите трето място ще могат да завършат курс по иновационен мениджмънт, проведен от The Business Institute.
По време на церемонията по награждаване бяха оповестени и резултатите от обществената акция, част от „ Иновация в деяние “. В рамките на работилниците участниците от София избраха да поддържат плана „ Заедно в час “, а тези от Варна и чрез онлайн платформата поддържаха Социалната чайна във Варна.
В самодейността през 2017/2018 година присъединяване взеха над 170 младежи от България и чужбина. От тях 100 бяха определени да вземат участие в сесиите онлайн и в градовете София и Варна. Тази година участниците трябваше да развиват хрумвания в три съществени посоки, а точно „ Иновации за ефикасно потребление на ресурсите “, „ Дигитална промяна на българската просвета и обичаи “ и „ Образование “.
През годините в образованията, част от академия „ Иновация в деяние “, са минали над 400 младежи с интерес към нововъведенията.
Инициативата „ Иновация в деяние " се проведена от „ Солвей Соди “ АД и от „ Аурубис България “ АД като главен сътрудник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР