На официална церемония Десислава Петрова встъпи в длъжност като председател

...
На официална церемония Десислава Петрова встъпи в длъжност като председател
Коментари Харесай

Съдия Десислава Петрова встъпи в длъжност като председател на Районен съд – Провадия

На публична гала Десислава Петрова встъпи в служба като ръководител на Районен съд – Провадия. Тя подписа акта за встъпване пред ръководителя на Окръжен съд – Варна - Марин Маринов и управлението на институцията.

„ Помня когато Десислава Петрова завоюва първо място в състезанието за правосъден асистент в Търговско поделение на нашия съд и съм извънредно щастлив, че след още седем години, в които работи като арбитър, в този момент поема управлението на Районен съд – Провадия “, сподели Маринов. Той и́ пожела да надгражда развиването на институцията и колектива, като употребява опита на сътрудника си до момента, както и да бъде ръководителят, който ще реализира преместването на съда в правосъдната палата на Провадия.

Десислава Петрова стартира професионалния си път в правосъдната система преди дванадесет години във Варна. През ноември 2012 година стартира да работи като „ правосъден асистент “ във Варненския областен съд. През март 2015 година встъпва като арбитър в Районен съд – Чепеларе, а от 21.12.2021 година извършва функционалностите „ административен началник “ на съда. От началото на март тази година е преназначена на служба „ арбитър “ в Районен съд – Провадия.

На 08.03.2022 година Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо избра Десислава Петрова за административен началник. Членовете на колегията акцентираха нейните професионални и нравствени качества, показаното почитание към колектива на Районен съд – Провадия, показаната идея с ясно дефинирани цели за развиване на качествено и срочно правосъдие, както и визията ѝ за споделено ръководство на съда. Отбелязана бе и дадената от Общото заседание на Районен съд – Провадия поддръжка за претендента.

С решение на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, досегашният ръководител на Районен съд – Провадия – Катя Савова беше назначена за арбитър в Районен съд – Варна. Марин Маринов сърдечно и́ благодари за напъните и професионалната работа, вложени през годините в Районен съд и Районна прокуратура – Провадия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР