На Оаху има планина, кръстена на гръцкия мит за Тантал,

...
На Оаху има планина, кръстена на гръцкия мит за Тантал,
Коментари Харесай

Историческите домове на Оаху предлагат част от историята и усещане за място

На Оаху има планина, кръстена на гръцкия мит за Тантал, за който удовлетворението постоянно е било недостижимо. Пътят нагоре е лъкатушен, изпълнен със завои, висящи лози и гледки, където в меки нощи двойки се задържат в коли на фона на градските светлини на Хонолулу.

Скрит измежду диви авокадови дървета и сърцевидните листата на стайните растения е дълга алея, водеща до кристализирана моментна фотография във времето: Къщата на Лилестранд, проектирана от архитекта Владимир Осипов през 1948 година и издигната за Бети и Хауърд Лилестранд през 1952 година за тогавашните 40 000 $.

Признат с адаптирайки модерното за тропиците от средата на века, Осипоф проектира домове и здания в Хавай с някои общи черти: японско дърводелство и опит, стратегическото потребление на пасатите за изстудяване (той ненавиждаше климатизацията) и сливането на външно и вътрешно пространство.

Този жанр, прочут в този момент като хавайски съвременен, е изложен в Liljestrand House, един от многото исторически домове на О...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР