На някои полезни неща в кухнята напълно не им стига

...
На някои полезни неща в кухнята напълно не им стига
Коментари Харесай

11 неща в кухнята, заради които няма уют и ред

На някои потребни неща в кухнята изцяло не им стига мястото, макар че постоянно се опитваме да го намерим. А някои предмети на вятъра заемат място или са неуместни за потребление. Освен това някои от тях даже са рискови за здравето ни.

Екипът ни откри какви продукти липсват измежду кухненските принадлежности на тези, които избират удобството и сигурността.

1. Стреч фолио

Стреч фолиото ни улеснява живота доста, само че някои храни не би трябвало да се съхраняват в него, такива като сирене, всевъзможни салами, самун – всичко, което употребявате няколко пъти дневно. Многократното увиване не подсигурява хубаво уплътняване и наподобява непривлекателно.

Освен това някои специалисти считат, че полиетиленът, от който е направено фолиото, излъчва нездравословни за нашето тяло субстанции.

2. Мокър парцал

Влажните кухненски парцали са източници на неприятна миризма. В допълнение, това са същински развъдници на нездравословни бактерии. Британските вирусолози, да вземем за пример, са открили, че 6 от 10 гъби за миене на съдове са инфектирани с бактерии, които могат да причинят чревни разстройства.

3. Празни бутилки

Натрупването на бутилки не съставлява никаква заплаха, само че те заемат доста място и се употребяват извънредно рядко. Най-често в никакъв случай. Ако планирате да събирате празни бутилки за престояване водата за поливане на цветя или при положение на спиране на водоснабдяването, спомнете си какъв брой пъти в действителност сте ги употребявали

4. Освежител за въздух

Освежителят в кухнята замърсява храната, която готвите. В допълнение, специалистите предлагат да се употребяват освежители в огромни и добре проветриви пространства. Причината е елементарна: наличието на освежителя никога не е безобидно и даже може да предизвика главоболие.

5. Плака в мивката

Мивката е второто място в къщата на натрупването на нечистотия след тоалетната. Малки части храна и почистващите артикули не се отмиват с вода, а се събират на повърхността. Ако не почистите мивката със специфични препарати, тогава бактериите ще се трансферират от нея в чиниите, а оттова – напряко към храната.

6. Нефиксирана торба за отпадък

За да може торбата да се разпредели отмерено върху кофата и да не се хлъзга, заради огромното количество отпадък, задоволително е да залепите елементарни куки за кърпи в профил на контейнера. Слагайки торбата, просто би трябвало да пробиете краищата й с куките.

7. Отворен контакт до печката

Контактът, ситуиран покрай печката и работния плот на кухнята, се предлага да бъде затворен. Причината е елементарна: повърхността на контакта непрекъснато се замърсява, а храната запушва шевовете и съединителите за щепсела. И също така, отворените контакти могат да бъдат рискови, когато в тях влизат течности.

8. Найлонови торбички за предпазване на храна

В множеството страни полиетиленът е неразрешен. Основната причина е екологичността на материала. Зеленчуците, плодовете и другите артикули се съхраняват най-добре в хартиени торби. Те са освен екологично чисти, само че също по този начин обезпечават отлична естествена вентилация за плодовете и зеленчуците.

9. Покълнали картофи

За да не покълват картофите, сложете няколко ябълки към тях. Ябълките създават етилен, който забавя процеса на поникване.

10. Кайма, замразена на бучка

Ако планирате да замразите кайма, по-добре е първо да я разделите на тънки квадратчета благодарение на елементарна бамбукова пръчица.

11. Много пакети с дълготрайна храна

Чудесен метод за предпазване на дълготрайната храна е да я пресипете в обособени контейнери. И в случай че по някаква причина е невероятно да пресипете наличието на пакета в резервоар, по-добре е да поставите всички отворени пакети в една огромна кутия.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР