На новата онлайн измамна схема могат да станат жертва хората,

...
На новата онлайн измамна схема могат да станат жертва хората,
Коментари Харесай

Онлайн измамниците с нова схема, как да ги разпознаете

На новата онлайн лъжлива скица могат да станат жертва хората, които разгласяват разгласи в онлайн платформи за продажба на персонални движимости. За това предизвести основателят на онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова пред БНР.

Тя изясни, че откакто сте пуснали обявата си в интернет и сте оставили телефона си за противоположна връзка, измамниците взимат номера ви и ви пишат по Viber в ролята на клиент. Те непосредствено ви осведомят, че желаят да закупят стоката, без да се интересуват от детайлности нито за нея, нито за изискванията на договорката. Скоро по-късно получавате и известие сякаш от известна куриерска работа, че продуктът е заплатен онлайн и би трябвало да последвате посочена от тях връзка, с цел да си вземете парите от покупката.
-->
Ако кликнете върху връзката, попадате на платформа и там ще изискат да въведете номера на банковата си карта и кода за сигурност CVV. Този код се употребява за преводи без показване на карта при покупки по телефона или онлайн и дава на търговците в допълнение доказателство, че картата е употребена от нейния действителен собственик. Ако попълните този код, вие на процедура давате достъп на отсрещния до вашите средства.

От " Ние, потребителите " дават няколко потребни съвета: Никога не следвайте връзки, за които не знаете накъде водят, даже да наподобява, че са изпратени от благонадежден източник; Ако получите сходно известие, свържете се с цитираната компания посредством формалните координати за връзка и поискайте удостоверение, че е изпратено от там; При подозрение за машинация, направете екранни фотоси на наличието и възможни извършени диалози и неотложно уведомете компанията и ГДБОП.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР