На Нова Зеландия й омръзна да бъде набутвана в края

...
На Нова Зеландия й омръзна да бъде набутвана в края
Коментари Харесай

Нова Зеландия се постави в центъра на света

На Нова Зеландия й омръзна да бъде набутвана в края или напряко да изпада от международните карти и заради тази причина си начерта своя, в която тя е в центъра на планетата, предава ДПА.
На хората от тази красива страна, известна с покорителя на Еверест сър Едмънд Хилари и със сниманите там продукции от "Властелинът на пръстените ", им писнало да "изпадат от картинката " заради своята географска раздалеченост от Стария континент. А това било неприемливо за страна с размерите на Япония и Германия, взети дружно. Поради тази причина министър председателят на страната Джасинда Ардърн се причисли към акцията на локалното министерство на туризма. Инициативата #getNZonthemap си сложи за цел да бъде преначертана картата на света и Нова Зеландия да попадне в нейния център, а не в периферията.
В акцията с изключение на министър председателят се включиха режисьорът на "Властелинът на пръстените ", новозеландецът Питър Джаксън и неговият съотечественик, комикът Рис Дарби.
През годините Нова Зеландия се оказа изчезнала в доста публични карти. Сред огромните виновници в това отношение бяха посочени Смитсъновият музей, Организация на обединените нации и седалището на Би Би Си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР