На Николай и Евгения Баневи ще им бъдат предявени обвинения

...
На Николай и Евгения Баневи ще им бъдат предявени обвинения
Коментари Харесай

Семейство Баневи са обвинени в престъпления на стойност 1.24 млрд. лв.

На Николай и Евгения Баневи ще им бъдат предявени обвинявания за закононарушения на обща стойност 1.24 милиарда лева Двамата бяха екстрадирани от Германия с два обособени полети, защото съгласно разпоредбите с един полет не може да се транспортира повече от един задържан. Те към този момент са в българския арест с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. След това прокуратурата ще изиска от съда те да останат за непрекъснато в ареста, пише economic.bg.

Двамата ще бъдат упрекнати за образуване и присъединяване в незаконна група и за длъжностно заграбване на пари и движимости, благосъстоятелност на „ Полимери “ АД, „ Елма “ АД, „ Химически цех Панайот Волов “ АД и „ Топлофикация Казанлък “ АД в общ размер на 84.7 млн. лева Също и за отбягване определяне и заплащане на данъчни отговорности в размер на 231 хиляди лева като ръководещи „ Полимери “ АД, 1.52 млн. лева като ръководещи „ Партнърс Комерс “ ЕООД и 2.62 млн. лева като ръководещи „ Елма “ АД.

Семейство Баневи ще получат още и обвинявания за пране на пари в изключително огромни размери – 589.8 млн. евро и 225 000 лв., за държане на огнестрелни оръжия и муниции.

От Специализираната прокуратура прецизират, че предаването на обвинените е в осъществяване на издадена от нея европейска заповед за задържането им.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР