На нас ни е много трудно да се включим с

...
На нас ни е много трудно да се включим с
Коментари Харесай

"Хватка" - Еленко Божков: Ръководството на АЕЦ "Козлодуй" крие кога пуска реактор, за да купят приближени евтин ток

На нас ни е доста мъчно да се включим с дълготраен контракт, в случай че по някакъв метод не се издейства на политическо равнище. Към този миг, в случай че не подновим контракта с " Газпром " за тръбопроводен газ, който по принцип се знае, че е по-евтин, за нас не остават изключително огромни вероятности. Това сподели за Bulgaria ON AIR енергийният специалист и член на Стратегическия съвет при президента - Еленко Божков.

" Една от огромните изгоди на България за участието ѝ в Европейския съюз е свързаността в европейската газова система и електроенергийната система. Няма пояснение за изхода на едни към 7 млн. куб. м дневно. Единственото пояснение за това е остарялата връзка с турския газопровод. Това демонстрира, че оттова тече газ, само че той не е показан на този уебсайт и на страницата на " Булгартрансгаз ". Това е първото и огромно нарушаване ", уточни Еленко Божков.

" От позиция на българския закон и европейските регламенти този импорт е противозаконен. Очаквам да има някакви наказания от страна на Европейския съюз. Това ще докара до оскъпяване, в случай че се случи. Ръководството на АЕЦ " Козлодуй " употребява " хватка ", като скрива стартирането на реактор. Те споделят, че е включен в избран ден, а в действителност не е по този начин. По този метод това, че търговците не знаят, че реакторът е включен, се дава опция на доближени до управлението на атомната централа да се възползват от количеството сила на ниски цени. Това е повода за пожара, който се е състоял. Те са бързали, не запомнили да слагат сензор там, където му е мястото - на основната циркулационна помпа, при което изтича масло и при загряването на помпата се възпламенява “, сподели още Еленко Божков.

" Това, което би трябвало да се направи, е да се сформира комисия, която да обследва случая и да в профил от работа двамата ръководители на централата, тъй като там се случат безобразия ", разяснява Еленко Божков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР