На много места ще видим всички срещу кметаОпозицията е сплотена,

...
На много места ще видим всички срещу кметаОпозицията е сплотена,
Коментари Харесай

Очаквам ДПС да спечели Разград и Търговище

На доста места ще забележим всички против кмета

Опозицията е сплотена, в Шумен, Перник, Видин, Добрич, в Русе обстановката не е ясна, счита
Васил Тончев, „ Сова Харис “


- Г-н Тончев, с какво тази предизборна акция е по-различна от предходните?
- За разлика от предходните локални избори, в този момент имаме доста по-изострена битка най-много в София. А и в страната борбата е доста по-равностойна. Опозицията е по-силна. В София против сегашния кмет има доста мощна кандидатура. Това води до доста резултати в това число и предстояща по-висока изборна интензивност, защото доста повече жители се ангажират с изборния развой.
- Може ли да чакаме изненади в София отвън дуото Фандъкова – Манолова?
- Категорично не. Много е огромна разликата. Според последните проучвания тя се усилва по отношение на останалите. Просто борбата на върха като притегателна от позиция на крайния триумф изтегля гласовете и на другите участници.
- Позитивна ли е акцията на Българска социалистическа партия и ще докара ли до продобиване на най-малко един огромен град?
- О да, и то ще са няколко най-малко! Ако в София данните демонстрират, че разликата сред госпожа Фандъкова и госпожа Манолова се усилва (Манолова въпреки всичко е претендент на БСП), в много регионални градове нещата ще са сложни за сегашните кметове на ГЕРБ на база на оценката, която е дадена за миналия мандат, и на база на това, че в този момент опозицията е много по-сплотена и мобилизирана. В градове като Шумен, Перник, Видин, Добрич, в Русе не е ясна обстановката, ще има много сериозна и равностойна борба за кметското място.
На доста места ще има надлежно всички против сегашния кмет на балотажи, въз основата на това, че някак си оценката за това управление не е добра. Освен това и в организационно отношение мисля, че неналичието на Цветан Цветанов, който държеше тази организация в ГЕРБ, ще се отрази.
- Виждаме мощна положителна акция от страна на Движение за права и свободи. Ще усъвършенства ли партията предходните си резултати и къде?
- Според мен Движение за права и свободи е константа. Нямам подробни изследвания в смесените региони, с цел да мога да дам съответен отговор, само че чакам резултат, който са имали и преди. И да завоюват два или три регионални града – Разград, Търговище, там, където техният електорат е стилен.
- Как съгласно вас ще се показват към този момент разединените Обединени патриоти?
- Мисля, че Джамбазки ще получи прилична поддръжка в София. Очертава се четвърто място и доста значимо място в листата на Общинския съвет. Най-вероятно обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили – Вътрешна македонска революционна организация ще направи идващото болшинство. Така че тежестта им няма да бъде дребна. Из страната също има общини, в които имат мощни претенденти. Много мощно наличие ще имат в Пловдив и в Русе – два от петте най-големи града. В Благоевград имат мощно наличие и на други места. В София пък наличието на НФСБ ще бъде обичайно. Патриотите не са били дружно в никакъв случай на локални избори с изключение на някъде локални обединения, които се вършат. Така че това не е нещо ново. Но несъмнено е, че сега Вътрешна македонска революционна организация са най-добре подкрепени електорално.
- Дали Слави Трифонов ще се намеси по някакъв метод с поддръжка?
- На тези избори не. Но за идващите парламентарни избори през 2021 година партията на Слави Трифонов ще бъде фактор. В центъра на политическото пространство има ниша, която те биха могли да заемат.
- Евентуална загуба на ГЕРБ в страната като цяло може ли да докара до предварителни избори?
- Не мисля. Ситуацията в страната не е толкоз неприятна. В България има непоклатимост, има напредък, има сигурност. Т.е. не сме изправени пред лицето на някаква сериозна рецесия. Това, което би трябвало да се прави в България, е да се надстроява постигнатото дотук. Затова особено на локалните избори доста значима на всички места ще бъде оценката на настоящия кмет – какво е приключил, до каква степен може да се разчита на него да прави потребни неща за съответното място, или пък се постанова промяната му, с цел да влезе нов екип. Но като цяло картината е доста друга в обособените обитаеми места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР