На мирен протест срещу мръсния въздух излязоха жители на Димитровград.

...
На мирен протест срещу мръсния въздух излязоха жители на Димитровград.
Коментари Харесай

Жители на Димитровград протестират срещу мръсния въздух

На кротичък митинг против мръсния въздух излязоха поданици на Димитровград. Те упорстват за спомагателни уреди в Топлоелектрическа централа " Марица-3 " край града, откакто към този момент 4 месеца има замърсявания на въздуха. Гражданите считат, че централата е замърсител, защото превишаванията на алармените прагове за серен диоксид започнаха, откакто тя възобнови работата си.

Преди малко завърши шествието, което мина през главните булеварди на Димитровград. То беше спокойно и не попречи на придвижването. Хората упорстват да спре обгазяването на града, което съгласно тях идва от централата край Димитровград. Смятат по този начин, тъй като откогато тя проработи през май, до момента са регистрирани към 20 превишения на алармения предел от серен диоксид.

Преди дни екоинспекцията подложи централата на всекидневен мониторинг и даже й наложи глоба в размер на 30 000 лева Това обаче не удовлетворява хората.

От управлението на ТЕЦ-а отхвърлят обвиняванията и считат, че причина за замърсявания е транспорт на маса от централата в Гълъбово, което се е случвало през годините.

Какво считат жителите - вижте във видеото.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР